Povežite se s nama

Sponzorirani

FOTO U Varaždinu u Filićevoj ulici otvoren Obrt manualne terapije „Nemo“

FOTO: Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu na adresi Krešimira Filića 66 prošlog tjedna je otvoren novi Obrt manualne terapije „Nemo“.

– Nakon dugogodišnjeg rada i iskustva u polju ortopedske fizioterapije, kako u sportu tako i kod opće populacije, odlučili smo iz Zagreba preseliti u rodni Varaždin te građanima pružiti vrhunsku uslugu fizioterapije – rekao je bacc. fizioterapije Neven Golubar, vlasnik novootvorenog salona.

Obrt „Nemo“ nudi uslugu ortopedske i sportske fizioterapije te liječenje i rehabilitaciju bolnih stanja, poremećaja i ozljeda mišićno-koštanog sustava, i to pomoću manualne terapije.

Manualna terapija

Manualna terapija je skup različitih tehnika koje se primjenjuju u svrhu liječenja, postizanja optimalne tjelesne funkcije te poboljšanja općeg stanja.

– Manualna terapija ne znači isključivo masažu, nego obuhvaćene manualne tehnike kojima se umjesto samih aparata radi handzone na čovjeku – rekao je fizioterapeut Golubar te dodao da je cijeli novi prostor predviđen za rad jedan na jedan, dakle za individualan rad fizioterapeuta s pacijentom.

– Nema gomilanja pacijenata kao što se to radi na fizikalnim terapijama, to je ono što kod nas čini razliku u odnosu na druge. U Varaždinu još nema dovoljno educiranog kadra koji to radi, ali pojavljuje se, manualna terapija je u začecima – ističe Golubar, koji se najviše bavi sportašima profesionalcima i rekreativcima, ali i djecom te ostalim pukom, a uzor u radu mu je istaknuti fizioterapeut svjetskoga glasa Tomislav Vrbnjak.

Radno vrijeme Obrta za manualnu terapiju „Nemo“ je po dogovoru s pacijentom, a susret možete dogovoriti pozivom na broj mobitela 095/861-1661 ili kontaktiranjem putem Instagram stranice www.instagram.com/neven_golubar/ .

Kratka biografija

Neven Golubar rođen je 1991. godine u Varaždinu u kojoj je pohađao V. osnovnu školu te nakon nje upisao smjer fizioterapeutski tehničar u Bedekovčini. 2010. godine završava srednju školu te na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu upisuje smjer fizioterapije. Odmah po upisu na prvu godinu fakulteta počinje volontirati u GNK Dinamo Zagreb, gdje radi u ambulanti omladinske škole. Educirani mentori vode ga kroz razdoblje učenja i primjene sportske fizioterapije u nogometu, ali i ostalim sportovima. Po završetku prve tri godine (prvostupnik fizioterapije), kreće s jednogodišnjim stažiranjem u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Nakon odrađenog staža vraća se u GNK Dinamo raditi u omladinskoj školi te paralelno radi u Hrvatskom Nogometnom Savezu i malonogometnom klubu Nacional. Uz sportsku fizioterapiju radim i privatno u vlastitom obrtu „Nemo“ s općom populacijom. Nakon nekoliko mjeseci rada postaje voditelj fizioterapeuta omladinske škole GNK Dinamo te ubrzo nakon toga prelazi u seniorsku B momčad GNK Dinamo te U-21 reprezentaciju Hrvatskog nogometnog saveza. Paralelno upisuje specijalistički studij na Zdravstvenom Veleučilištu Zagreb, smjer mišićno-koštani, te završava stručne edukacije manualnih tehnika. Nakon 10 godina ukupnog rada u sportu te s općom populacijom odlučuje prihvatiti poziv profesionalnog igrača te postati dio njegovog stručnog tima. Svoj obrt „Nemo“ seli u rodni Varaždin, zahvaljuje se GNK Dinamo te nastavlja u novom angažmanu te paralelno radi i dalje kao službeni fizioterapeut U-21 HNS-a.

Izobrazba:

2006-2010: Srednja škola Bedekovčina, fizioterapeutski tehničar

2010-2014: Zdravstveno Veleučilište Zagreb, prvostupnik fizioterapije

2020- Zdravstveno Veleučilšte Zagreb, specijalistički studij fizioterapije, smjer mišićno koštani

Edukacije: Emmett tehnika, Dinamička neuromuskularna stabilizacija ( DNS), Cyriax- ortopedska manualna tehnika, Miofascijalna relaksacija ( MFR) , Manualne tehnike kod dr. Stošića, Medical flossing, Kinesiotaping metoda.

Iskustvo:

2011-2015:  volonter /student u GNK DINAMO ambulanta omladinske škole

2012-2015:  Hrvatska Nogometni Savez, U-14, U-15, U-16 uzrast

2015-2016:  Stažist u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice

2016-2018:  Fizioterapeut-MNK Nacional te seniorska malonogometna reprezentacija Hrvatske

2016-2017:  Fizioterapeut u ambulanti nogometne škole Dinamo

2018-2020:   Fizioterapeut B momčadi GNK DINAMO

2019-            Službeni fizioterapeut U-21 HNS-a

2016-            Obrt „Nemo“ manualne tehnike, vlastiti posao

Sponzorirani

Savršen dar za krizme, vjenčanja, rođendane i godišnjice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ponekad je teško izabrati dar koji će ispuniti sva očekivanja – zato smo se mi potrudili i pronašli savršen za svaku priliku.

Znate da se bliži rođendan vaše posebne osobe, ali nikako da smislite savršen dar za koji znate da će je oduševiti? Želite iznenaditi mamu ili prijateljicu i pokazati joj da mislite na nju? A možda i jednostavno želite iznenaditi svog klinca ili klincezu s malim znakom pažnje da im pokažete da su vam oni broj 1?

Znamo kako vam je! Svi smo se nekad našli u situaciji da razmišljamo i promišljamo, ali nam ništa nije dovoljno dobro ili pogođeno. Sada to više nije problem jer smo se potrudili i pronašli savršen dar za svaku priliku, bilo da se želite nekome zahvaliti za poslovnu suradnju, obilježiti godišnjicu braka ili iznenaditi nekog za krizmu ili možda vjenčanje.

Poklon bon donosi veselje i ostvaruje sve želje vaših najmilijih ili pak poslovnih partnera. Centar Lumini uveo je mogućnost kupovine poklon bonova od 100 i 200 kuna i može se iskoristiti u više od 40 trgovina.

Sljedeći put kad se nađete u takvoj situaciji, sjetite se poklon bonova koji će oduševiti svakoga kome ih poklonite!

Nastavite čitati

Sponzorirani

URBANOVO vas očekuje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nove vinske avanture su pred nama. U petak počinje poznata eno-gastronomska manifestacija Urbanovo koja pruža jedinstven i nezaboravan doživljaj zahvaljujući vrhunskim vinima i gastronomskim delicijama.

Festival pušipela održat će se od 13. do 15. svibnja na novoj lokaciji u Domu kulture u Štrigovi. Na Festivalu će svoja vina izložiti 24 međimurska vinara iz Udruge vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ Štrigova. Uz vino je nezaobilazna i hrana pa će tako lokalni OPG-ovi nuditi svoje proizvode. U tri dana Festivala, Urbanovo postaje mjesto susreta svih eminentnih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača te poduzetnika.

Festival je otvoren za javnost uz kupnju ulaznice preko sustava Eventim ili na ulazu u Dom kulture Štrigova, a radno vrijeme Festivala je sva tri dana od 12 do 19 sati.

Uz sam Festival, tu je i niz sadržaja čiji je cilj promovirati kulturu pijenja kvalitetnih vina te prezentirati međimurske delicije. Pa će se tako u subotu od 9:00 do 12:00 sati održati Pjenušavi doručak na Mađerkinom bregu. Na druženju uz pjenušce i međimurski doručak svoja će vina predstaviti devet vinarija. Osim pjenušavih vina na programu je i »En primeur MEĐIMURJE“ –  premijera jednog novog vina ili nove berbe svake vinarije. Ugodno druženje uz glazbu, mjehuriće i domaće proizvode na prekrasnoj lokaciji zasigurno će vas oduševiti. Istog dana u 20:00 sati počinje Wine&Gastro Urban Night Show ispred Puba Potkova u Termama Sv. Martin gdje će međimurski vinari pokazati svoja kulinarska umijeća s poznatim osobama iz javnog života. Posjetitelji će moći uživati u izvrsnim međimurskim vinima po promotivnim cijenama, a za dobru atmosferu pobrinut će se bend „Eter“. U nedjelju od 9:00 očekuje vas Urbanovo Wine Run, trening trčanje by Mario Sever. Start i cilj je kod Izletišta „Vinska kuća Hažić“, a predviđeni završetak trčanja je do 12:00 sati.

Sve detalje o manifestaciji Urbanovomožete pronaći na www.urbanovo.hr.

Međimurski vinari vas očekuju!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje