U srijedu, 17. srpnja, u Galeriji “Zlati ajngel” otvorena je izložba radova maturanata Prve gimnazije Varaždin koji su se školovali po programu International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP).

IBDP je program koji se u Gimnaziji provodi već 13 godina, a po istom kurikulumu, temeljenom na obveznim i izbornim predmetima, radi više od 170.000 učenika u 5000 svjetskih škola.

Predstavljeni radovi rezultati su dvogodišnjeg rada ovogodišnjih maturanata u okviru posebnoga izbornog predmeta – Likovne umjetnosti (Visual Arts). Učenici izlagači su Antonela Beli, Leoni Flower Finocchiaro, Paula Fruk, Hadi Hamed, Tea Lovreković, Anja Pintarić, Alma Pongrac i Vida Sever pod vodstvom mentorice Ksenije Kipke, IBDP koordinatorice i VA profesorice.

– Ovi učenici su vrlo motivirani i senzibilizirani za kompletno umjetničko područje, od literature, poezije, grafičkog oblikovanja i glazbe pa do vizualnih medija u tradicionalnom smislu. Dokazali su da je moguće resetirati odnos prema vlastitom radu, poimanju umjetnosti i umjetničkih procesa, da je moguće biti kreativan i izvrstan u apsolutnoj individualnoj slobodi, poštujući pritom propisana pravila kriterija i ishoda – rekla je profesorica Kipke.

Izložba će biti otvorena do nedjelje, 21. srpnja.

Komentari

Komentara