Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Učenici Gospodarske škole Varaždin učili o važnosti odgovornog ponašanja u prometu

Objavljeno:

- dana

Prevencija

U Gospodarskoj školi Varaždin održani su predavanje i radionica za učenike završnih razreda na temu Mladi vozači u prometu.

Time se želi osvijestiti mlade vozače na važnost odgovornog ponašanja u prometu.

– Strašno je kakve posljedice može izazvati vožnja u pijanom stanju – dodala je Ivona, učenica Gospodarske škole Varaždin.

Važnost odgovornosti mladih vozača u prometu naglasila je Branka Karača, pedagoginja Gospodarske škole Varaždin.

-Važno je da mladi vozači budu oprezniji kada sjedaju u volan. Nažalost, svjedoci smo da sve više mladih stradava na prometnicama Varaždinske županije, također jedan naš bivši učenik stradao je ove godine – rekla je Branka Karača.

Predavanje su održali predstavnici Hrvatskog Auto kluba iz Zagreba u suradnji s Autoklubom Varaždin i pripadnicima Policijske uprave varaždinske. Učenici su učili o posljedicama prometnih nesreća, a imali su priliku sjesti u simulator prevrtanja i kočenje kojim se simuliraju stvarni uvjeti prometne nesreće.

Izvor: Foto: Ivan Agenzović

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje