Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Učenici UŠ “Miroslav Magdalenić” održali koncert u godini trostrukog slavlja

FOTO: VŽR

Objavljeno:

- dana

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije, učenici Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec pod pokroviteljstvom Grada Čakovca održali su svoj tradicionalni koncert u dvorani Centra za kulturu.

Posebno veseli organizacija u godini u kojoj obilježavaju trostruko slavlje – 75. obljetnicu glazbene škole i početka glazbenog obrazovanja u Čakovcu, 25. obljetnica djelovanja pod imenom Umjetničke škole i 115. obljetnice rođenja Miroslava Magdalenića.

Mladi glazbenici pritom su iskoristili priliku mnogobrojnoj publici predstaviti svoj rad i naučeno tijekom godine, od najmlađih do najstarijih, a sve prisutne pritom je pozdravila ravnateljica Senka Bašek Šamec te istaknula da školu danas polazi više od 300 učenika.

Kako je naglasila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, čakovečka Umjetnička škola rasadnik je glazbenih umjetnika te je puno međimurskih glazbenika i pjevača svoje prvo glazbeno obrazovanje dobila upravo u ovoj ustanovi. Pritom je čestitala svim učenicima koji su se predstavili svojim talentom te zahvalila glazbenim pedagozima koji u ovo pandemijsko vrijeme učenicima u otežanim uvjetima prenose znanje.

Foto i video

FOTO Varaždinski maturanti već su počeli s feštom: opraštaju se od srednjoškolskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Varaždinski maturanti već su se lagano počeli opraštati od srednjoškolskih klupa. Njihova fešta je već počela iako manifestacija Maturantika počinje u ponedjeljak, 23. svibnja.

<<Maturantika od 23. do 25. svibnja uz mimohod maturanata, plesanje kadrile i program u Parku mladih

Za maturante iz Varaždinske županije program će biti organiziran do srijede, 25. svibnja.

No, kako je danas bilo u Gradu donosimo u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

VIDEO Djelić nogometne fešte iz Kneginca: veterani Dinama obećali su da će doći i na 80. rođendan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

REGIONALNI TJEDNIK

Nogometni klub Zagorac proslavio je svoj 75. rođendan. Na proslavu su stigli veterani Dinama koji su s 9:2 svladali domaćina.

Kako je bilo pogledajte u videu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje