Varaždinska V. osnovna škola priključila se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana.

U suradnji s AK Sloboda, brojni su školarci danas, 10. rujna, na novouređenom stadionu Sloboda pokazali koliko su uspješni u atletskim disciplinama – skoku u dalj, skoku u vis, bacanju vorteksa, kugle, štafetnom trčanju i ostalim inicijalnim ispitivanjima koja obuhvaća kurikulum, poput mjerenje brzina trčanja.

Obilježavanje je osmišljeno kao integrirani dan za sve učenike i nastavnike. Tako su učenici od 1. do 4. razreda na stadionu vježbali od 8, a učenici od 5. do 8. razreda od 11 sati.

– Hrvatski olimpijski dan obilježava se u cijeloj Hrvatskoj obično posvećivanjem jednog sata toga dana vježbanju u bijelim majicama ne bismo li zainteresirali djecu za bavljenje sportom, rekreativno ili izvan nastave. To je jako važno jer nam djeca imaju ozbiljnih teškoća u motorici i pretilošću. Osim vježbanja, posvetit ćemo i ostale predmete hrvatskom olimpizmu i općenito olimpizmu. Moto „Brže, više, jače“ i olimpijski krugovi, razumijevanje, različitost, i onih s teškoćama koji postižu najbolje rezultate i onih ljudi kojima je to izbor, zapravo su veliki poticaj djeci da vježbaju, a znamo da vježbanje doprinosi i drugim funkcionalnim vještinama, ne samo tjelesnim – objasnila je Dubravka Novak, učiteljica razredne nastave.

Smatra da je inovativno i nužno povezati škole s lokalnim klubovima kao što je AK Sloboda, čiji su članovi bivši učenici V. osnovne škole Esad Garibović i Jan Ožeg, koji su sudjelovali u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana.

– Pokušali smo ovaj dan organizirati tako da djeci pokažemo tko su dobri uzori. Često pričamo o lošim stvarima koje se događaju, a možda bi trebalo biti još više susreta i priča s dobrim i uspješnim ljudima – ističe Dubravka Novak i dodaje:

– Škola će i tu napraviti jedan iskorak, u prosincu povodom Dana škole u kurikulumu  planiramo susret s uspješnim osobama, premda je danas svatko uspješan tko ima zdravlje, dobre odnose s drugima i tko uspijeva biti dobro. Međutim, postoje i oni još uspješniji, koji su zaista vrhunski u onome što rade. Volimo misliti da su učitelji i razrednici doprinijeli tim njihovim dobrim izborima – zaključuje.

Komentari

Komentara

loading...