U četvrtak, 14. studenoga, četrdesetak učenika VI. osnovne škole posjetilo je popularni Interliber na Zagrebačkom velesajmu.

Istinski zaljubljenici u knjige među brojnim zanimljivim i povoljnim naslovima lako su pronašli ponešto za sebe, a s uživanjem u čitanju počelo se već u autobusu.

Usprkos gužvi u petom i šestom paviljonu, potraga za dobrim naslovima bila je uspješna, a osim dobrih i lijepih knjiga, nezaobilazni sajamski ulov svakako su i popularni stripovi, pa su i ljubitelji stripa došli na svoje.

Učenici nisu krili svoje zadovoljstvo ovakvom izvanučioničkom nastavom u kojoj su mogli vidjeti nove naslove, prolistati bogato ilustrirane primjerke, susresti književnike uživo, dobiti autogram i otići kući bogatiji za nekoliko novih knjiga. Popis za novu nabavu iduće godine već se sastavlja.

Kviz

Samo dan prije, u srijedu, 13. studenoga, u školskoj knjižnici škole održan je prvi hrvatski osnovnoškolski kviz – kVIzOŠ.

Jednom mjesečno učenici će imati prilike pokazati svoje znanje iz različitih područja u dvije serije od deset pitanja. Pitanja će biti umjerene težine, poučna i zabavna.

U prvom izdanju kVIzOŠa sudjelovalo je sedam ekipa sastavljenih od učenika od petog do osmog razreda.

Uz zabavu i dobro raspoloženje, natjecateljskoga duha nije manjkalo, a veselje je bilo uvećano zbog slatkih nagrada za osvojeno prvo, drugo, treće i predzadnje mjesto.

O popularnosti i kvizaškoj strasti naših učenika govori i činjenica da su u nadmetanju u znanju ostali nakon završene nastave.

Organizatori i voditelji kVIzOŠa su Filip Novosel i Zdenka Šopar.

Komentari

Komentara