Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Udruga slijepih MŽ: potaknuli poduzetništvo i otvorili salon za masažu „Lumbago“

Objavljeno:

- dana

U petak, 6. svibnja, u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je početna konferencija projekta „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“ u sklopu kojeg je Udruga slijepih Međimurske županije registrirala gospodarsku djelatnost i započela poslovanje prema načelima društvenog poduzetništva otvorenjem salona za masažu „Lumbago“.

Zaposlili članove

Salon se nalazi u užem centru Čakovca, na adresi Ruđera Boškovića 4, a pružat će usluge klasične masaže, medicinske masaže, aromamasaže i pilinga.

Zaposlenici salona bit će članovi Udruge, visoko slabovidne i slijepe osobe, kojima Udruga osigurava izobrazbu za terapeute i masere.

– Započeli smo s provođenjem gospodarske djelatnosti kako bismo zaposlili naše članove koji će biti vama na usluzi u salonu „Lumbago“. Ime „Lumbago“ odabrali smo iz razloga što sam lumbago znači bol, a mi želimo biti za vas ovdje da vam pomognemo s obzirom na stresne situacije koje živimo i ubrzani način života koji nam je sve teži. Pozivam vas da se svi zajedno uključimo u ovaj projekt na način da potaknemo i članove svojih obitelji, rodbinu i prijatelje da osjete sve što su naši vrijedni maseri pripremili kao iznenađenje – rekla je predsjednica Udruge Marija Ciglar.

Vrhunska usluga

Timu „Lumbago“ pridružila se profesionalna maserka, pedagoginja i psihologinja Jelena Vladimirovna Oletić.

– U ovom projektu sudjelujem kao mentorica i supervizorica. Naši zaposleni terapeuti su visoko slabovidne i slijepe osobe koje imaju posebno razvijen dar za dodir, odnosno za taktilne vještine, i uvijek iznova smatram važnim za naglasiti da su to osobe koje vide rukama i zaista pružaju vrhunsku uslugu masaže. U kvalitetu njihovog rada, a u korist svoga zdravlja možete se uvjeriti dolaskom u naš salon za masažu – istaknula je.

Projekt „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“ osmišljen je kao prilika za razvoj i unapređenje društvenog poduzetništva na području Grada Čakovca i Međimurske županije te ujedno i kvalitetna opcija za uključivanje educiranih i certificiranih slijepih osoba na tržište rada.

Očekivani društveni utjecaj je društvena i radna integracija slijepih osoba, razvoj novih i inovativnih usluga neprofitnih organizacija te razvoj društvenog poduzetništva u Međimurskoj županiji.

Ukupan iznos projekta je 669.385,61 kunu, a iznos EU potpore je 568.977,77 kuna.

Podršku projektu dali su i župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak te predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić.

Salon za masažu „Lumbago“ otvoren je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12 do 19 sati, utorkom od 8 do 15 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Međimurje

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla i predstava „Sve o muškarcima“ u Donjem Mihaljevcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana Mihaljevca i svetkovine sv. Antuna Padovanskog, u petak, 9. lipnja 2023. godine, u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Donjem Mihaljevcu održat će se koncert Hrvatskog baroknog ansambla, s početkom u 19 sati.

Ulaz je besplatan, a svi su dobrodošli, poručuju iz Općine Sveta Marija.

Osim toga, u subotu, 10. lipnja, na nogometnom igralištu NK „Drava“ u Donjem Mihaljevcu nastupit će Teatar „Gavran“ s predstavom „Sve o muškarcima“. Ulaz je također besplatan za sve.

Nakon predstave uslijedit će zabava i ples, a u slučaju lošeg vremena, predstava će se održati u Domu kulture u Donjem Mihaljevcu.

Nastavite čitati

Međimurje

VIDEO „Pučpuljike“ osvojile srebro na međunarodnom natjecanju i izdale novi spot

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove subote na već tradicionalnoj 14. Zlatnoj lipi Tuhlja odigravalo se pravo odmjeravanje glazbenih snaga nikad jače konkurencije pjevačkih zborova i vokalnih sastava.

Na ovom međunarodnom natjecanju u konkurenciji ukupno 28 zborova i vokalnih sastava bile su i jedine predstavnice iz Međimurja.

Ansambl „Pučpuljike“ osvojio je srebrnu plaketu s visokim brojem bodova te su „Pučpuljike“ tako još jednom opravdano zasjale na glazbenom nebu.

Da „Pučpuljike“ ne plijene pažnju samo glasom, dokazale su osvojivši i najviše glasova publike za najkreativniju i najljepšu fotografiju s natjecanja.

Važno je spomenuti i da su ovih dana proslavile svoj stoti nastup od svog osnutka, a taj su jubilarni broj proslavile počastivši svoju vjernu publiku novim spotom „Rijeka Mura tiho šumila“, koji je dostupan u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje