OTVORENA VRATA

U Graberju se jučer održao Dan otvorenih vrata udruga.

Udruge koje su svoja „vrata otvorila“ svim zainteresiranim i koja su predstavila svoj rad, aktivnosti su: Udruga savjetovališta “Uz tebe sam”, Udruga žena oboljelih na dojku Varaždin, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, “Zipka” Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije, Klub žena Varaždin, Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Društvo psihologa Varaždin te Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina. Iz Novog Marofa se također priključila Udruga za palijativnu pomoć “Srce”.

– Od jutra su nas obilazili učenici iz svih osnovnih i srednjih škola, posjećenost je vrlo dobra. Međusobno se družimo i baš nam je lijepo, više smo se međusobno upoznali – rekla je Antonija Brlek, predsjednica Društva dijabetičara Varaždin.

– Naše bolesne članice svake srijede održavaju radionice i već godinama sudjelujemo i na Špancirfestu. A ove smo godine posebno ponosni na psihološku radionicu – rekla je Irena Vrdoljak, predsjednica Društva multiple skleroze Varaždinske županije te najavila kako će Udruga svoj rad predstaviti i iduću srijedu u Zagrebu povodom Svjetskog dana multiple skleroze.

– Za Dan otvorenih vrata isplanirali smo jednu vrijednu akciju. Svaki posjetitelj mogao je nacrtati jednog anđela koji se podrška našim bolesnim korisnicima, a izvjesili smo ih na pano. Naša djeca će dobiti na poklon jednog anđela po odabiru i akcija nam je u potpunosti uspjela – rekla je Biserka Kupinić iz Udruge savjetovališta “Uz tebe sam”.

– Neizmjerno sam sretna jer ove godine slavimo desetu godišnjicu postojanja naše udruge koja se bavi s djecom s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima – rekla je voditeljica Udruge “Uz tebe sam” Marina Kereša, te dodala kako Udruga ima pet zaposlenih koji se brinu o korisnicima s cerebralnom paralizom i mentalnom retardacijom. Redovno, svaki ponedjeljak Udruga ima igraonice s djecom s teškoćama u razvoju, a srijedno i petkom se provodi projekt vezan uz učenje djece.

– Planiramo i radnu terapiju za svu djecu i malde jer kada djeca završe osnovnu i srednju školu prepuštena su sami sebi i roditeljima – dodala je Marina Kereša te zahvalila svoma koji pomažu udruzi, a posebice volonterima Gospodarske škole koji već deset godina redovno dolaze na radionice.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Komentari

Komentara