Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Udruzi „Životni zov“ iz Varaždina izgorio prostor u kojem su se nalazile mačke, neke su stradale

Objavljeno:

- dana

Udrugu „Životni zov“ iz Varaždina jutros je zadesila velika tragedija.

Na novouređenoj kućici, koju su nedavno svojim sredstvima i sredstvima građana osposobili za smještaj mačaka, izbio je požar te je prostor u potpunosti izgorio.

>>FOTO Udruga “Životni zov”: Brinemo se o 80-ak mačaka u Varaždinu, bespomoćni smo jer ih više nemamo gdje smjestiti

– Snašla nas je tragedija. Ostali smo bez puno života i bez kućica, bez krova nad glavom. Ne znamo kad ćemo bilo što objaviti i kako bude dalje. Ne znamo koliko mačaka nam je ostalo živo, samo znamo da je danas umro dio nas i naše ljubavi – objavili su iz Udruge „Životni zov“ na Facebook stranici.

Jasenka Gott iz Udruge rekla nam je da još ne znaju situaciju, ali neke su se mačke uspjele spasiti.

– Mrtva sam, jadna, ne mogu doći k sebi. Toliko se trudimo i onda nam se dogodi ovo… Neke mačke su se uspjele spasiti, ali bez nekih smo ostali. Vatra je buknula iz peći koja je grijala prostor, a uočio ju je slučajni prolaznik koji je prijavio požar. Nakon nekog vremena ugasili su ga vatrogasci – rekla je Gott, vidno potresena situacijom.

Ovim putem molimo građane da pomognu Udruzi, jedinoj u Varaždinu koja zbrinjava napuštene i bolesne mačke, kako bi se nesretni volonteri što prije oporavili od ove nezgode i nastavili pomagati životinjama.

Pomoći možete novčanim donacijama, građevinskim materijalom te kućicama i hranom za mačke.

Za uplatu novčanih sredstava: Udruga „Životni zov“ Varaždin

Model plaćanja/poziv na broj: 00 ili 99

IBAN: HR5023600001102850961

BIC/SWIFT: ZABAHR2X

Crna kronika

Evo zašto je došlo do prometne nesreće na križanju Zagrebačke i Supilove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo da je u četvrtak, 20. siječnja, na križanju Zagrebačke i Supilove došlo do prometne nesreće, a sada policija donosi detalje.

<<FOTO Dva automobila sudarila su se jutros u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu

Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 40 godina iz smjera Merlićeve ulice u smjeru Ulice Miroslava Krleže.

– Dolaskom do raskrižja Supilove ulice sa Zagrebačkom ulicom na kojem se prometom upravlja semaforima, vozilom je ušao u raskrižje na zasad neutvrđeno prometno svjetlo, kojom prilikom je prednjim djelom vozila udario u prednji desni dio osobnog vozila kojim je Zagrebačkom ulicom u smjeru Trga Slobode upravljala 32-godišnjakinja – ističe PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio putnik u vozilu starosti 33 godine, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više mjeseci trajala je akcija u kojoj je u pomaganju osuđenicima ulovljena ekipa Kaznionice u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i službenicima pravosudne policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su 20. siječnja višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muških osoba u dobi od 55, 50, 40 i 44 godine s prebivalištem, odnosno boravištem na području Varaždinske županije te jednom ženskom osobom starosti 65 godina s prebivalištem na području Grada Zagreba, javila je PU varaždinska.

Za njih je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovanost sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Muške osobe starosti 55 i 50 godina sumnjiči se da su kao zaposlenici Kaznionice u Lepoglavi, u dužem vremenskom razdoblju, na traženje odnosno na poticaj muških osoba starosti 40 i 44 godine, koji se u Kaznionici u Lepoglavi nalaze na izdržavanju kazne zatvora, nedozvoljeno unosili ili omogućavali nenadzirani unos u prostorije Kaznionice raznih predmeta, odnosno mobitela, SIM kartica, optičkih medija i drugih predmeta, čije je korištenje zatvorenicima u prostorijama Kaznionice u Lepoglavi zabranjeno, nakon čega su unijete predmete, od kojih je dio prethodno dostavljen od strane osumnjičene ženske osobe, predavali istim zatvorenicima.

Jutarnji list piše kako su između ostalog dilali i porniće, Cecine pjesme, filmove i serije.

Policija i USKOK uhitili zaposlenike kaznionice u Lepoglavi, evo što su napravili

Osumnjičenici su nakon dovršetka dokaznih radnji, koje su uključivale pretrage stanova, vozila, i prostorija unutar Kaznionice u Lepoglavi uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice PU zagrebačke.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje