Na području deset policijskih uprava u Hrvatskoj provodilo se opsežno kriminalističko istraživanje preprodaje droge pod vodstvom PU osječko-baranjske.

Kako neslužbeno doznajemo, iz ove policijske uprave krenula je istraga preprodaje sintetičke marihuane i osvježivača prostora nakon nekolika slučajeva predoziranja. Istraga se širila Hrvatskom i prema svemu sudeći otkrivena je preprodajna mreža.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku te policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službom kriminaliteta droga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, PU šibensko-kninskom, PU istarskom, PU zagrebačkom, PU međimurskom, PU varaždinskom, PU koprivničko-križevačkom, PU bjelovarsko-bilogorskom, PU virovitičko-podravskom, PU dubrovačko-neretvanskom su 14. i 15. svibnja realizirali višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog imena „TOTAL“.

Istraživanjem je obuhvaćena ukupno dvadeset jedna osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, opisano u članku 190. stavak 2. i 4. Kaznenog Zakona Republike Hrvatske.

Policijski službenici obavili su više pretraga doma i drugih prostora, poslovnih prostora i osobnih automobila. U pretragama su pronašli i uz potvrdu oduzeli više kilograma sintetske droge, nekoliko kilograma droge hašiš, veću količinu novca za koji se sumnja da potječe od počinjenja kaznenog djela, sastavljeni i pripremljeni laboratorij za proizvodnju marihuane, nekoliko kilograma rezanog duhana, neprijavljeni plinski pištolj, mobitele i računala i ostalo.

Počinitelji su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku potvrdili su da je u cijeloj je Hrvatskoj uhićena 21 osoba, a uhićenja je bilo i u Varaždinu te Čakovcu. Kako istraga još traje, nisu poznati svi detalji. Od 21 uhićene osobe pet je zadržano u istražnom zatvoru.

Komentari

Komentara