Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom i predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom obišao novouređene Ulicu Savica u Kućan Marofu i Ulicu Matije Gupca u Hrašćici.

– Ulica Savica je bila makadamska cesta dugi niz godina, nije bila ni uređena ni asfaltirana. Sad je uređena, asfaltirana, napravljeni su slivnici i sa strane bankine. Naša je namjera da se urede sve ulice koje dosad nisu bile uređene – rekao je gradonačelnik prilikom obilaska Ulice Savica na kojoj su radovi obuhvatili iskop, popravak propalih dijelova kolnika, nasipavanje, uređenje oborinske odvodnje i asfaltiranje u dva sloja.

Vrijednost radova koje je izvela tvrtka Colas Hrvatska d.d. iznosi 416.000 kuna.

Stanovnici Ulice Matije Gupca u Hrašćici također od sada mogu prolaziti asfaltiranom i uređenom ulicom.

– Kao što građani znaju, ove godine smo najavili veće prometne akcije, gradnje, pregradnje, rekonstrukcije križanja, kreće se i s nadvožnjakom u Gospodarskoj. Međutim, nismo zaboravili na ove manje ulice. Ulica Matije Gupca bila je posljednja makadamska ulica u kojoj ljudi već žive i sagrađene su kuće. Konačno smo je uredili, sredili oborinske vode, asfaltirali je. Odmah dalje nastavljamo i s cijelim nizom ulica koje će trebati rekonstruirati. U pripremi je Labinska ulica gdje radovi kreću idući tjedan – izjavio je gradonačelnik. Vrijednost projekta uređenja Ulice Matije Gupca iznosi 220.000 kuna.

Komentari

Komentara