Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Uzbudljiva natjecanja u OŠ Varaždinske Toplice, Filip Hrženjak zabio čak šest golova

Objavljeno:

- dana

OLIMPIJSKI DAN

Učenici i učitelji Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama obilježili su u petak Hrvatski olimpijski dan.

Učenici razredne nastave su se natjecali u različitim štafetnim igrama koje su organizirali njihovi razrednici. U igrama nije nedostajalo borbenosti i upornosti, a učenici su pokazali veliku spretnost i snalažljivost. Najbrži i najspretniji se pokazao 4.a razred.

Učitelj Mario Sremec je za više razrede organizirao nogometne utakmice. Njima je ujedno otvoren Školski nogometni turnir za dječake od 5. do 8. razreda.

U prvoj utakmici 8.a razred bio je bolji od 7. a rezultatom 10:0. Četiri je gola dao Florijan Kos, dva Josip Tomić, a po jedan Lovro Bujanec, David Pantaler, Ivan Bedeković i Andrija Potrebica.

U drugoj utakmici 6.b je pobijedio 7.b rezultatom 3:0, a sva tri pogotka postigao je Saša Bešenić. U trećoj utakmici, u ogledu petih razreda, slavili su učenici 5.b razreda pobijedivši vršnjake iz 5.a razreda rezultatom 8:0. Šest je puta strijelac bio Filip Hrženjak, a dvaput Toni Zadravec.

I četvrti susret završio je rezultatom 8:0, pobjedom 8.b nad 6.a razredom. Gabriel Brlečić se pet puta upisivao na listu strijelaca, Mateo Modrić dvaput, a Petar Hrženjak jednom.

Prolazak u daljnje natjecanje izborile su ekipe 8.a, 6.b, 5.b i 8.b razreda, a svoju snagu na terenu ponovno će odmjeriti 23. prosinca, posljednjeg dana nastave u prvome polugodištu.

Svi su sportski susreti bili popraćeni navijanjem i velikim pljeskom navijača za svoje favorite. Upravo su aktivno sudjelovanje učenika u sportskim natjecanjima te fair play navijanje u olimpijskom duhu bili ciljevi organizacije obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana u Osnovnoj školi u Varaždinskim Toplicama.

Izvor: Foto: GRAD V. TOPLICE

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje