Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Uzbudljivo na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture, evo tko je bio najuspješniji

Objavljeno:

- dana

U III. OSNOVNOJ ŠKOLI

Maketarstvo i modelarstvo te robotsko spašavanje žrtve, samo su dvije kategorije u kojima su se učenici iz Varaždinske županije natjecali na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture.

Natjecanje je već tradicionalno održano u III. osnovnoj školi u Varaždinu, a gdje su se osnovnoškolci natjecali i u kategorijama graditeljstvo, strojarske konstrukcije, obrada materijala, elektrotehnika, elektronika, robotika, foto tehnika, automatika, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina te orijentacija i komunikacija.

Najuspješniji po kategorijama bili su učenici sljedećih škola:

Maketarstvo i modelarstvo – OŠ Trnovec
Graditeljstvo –  V. osnovna škola Varaždin
Strojarske konstrukcije – OŠ Ivana Rangera Kamenica
Obrada materijala – OŠ Gustava Krkleca Maruševec
Elektrotehnika – OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec
Elektronika – OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec
Robotika – I. osnovna škola Varaždin
Foto tehnika – II. osnovna škola Varaždin
Robotsko spašavanje žrtve – I. osnovna škola Varaždin
Automatika – II. osnovna škola Varaždin
Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina – V. osnovna škola Varaždin
Orijentacija i komunikacija – OŠ Vinica

Iz III. osnovne škole čestitaju svim učenicima i njihovim mentorima.

Izvor: Foto: III. OŠ VARAŽDIN

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati