Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Uživancija uz riblje specijalitete, vino, klapsku večer i popularne Mejaše

Objavljeno:

- dana

ANTUNOVO V MAROFU

Veselo je u Novome Marofu, gdje je jučer počela tradicionalna proslava Dana Grada.

Uz „Sastanak u traperu“, u petak su održane dječje igraonice, družilo se uz riblje specijalitete i vino, a klapska večer te koncert popularnih Mejaša koji je napunio glavni koncertni prostor kod Doma zdravlja s puno više od tisuću posjetitelja željnih dobre glazbene fešte.

U cjelodnevnom subotnjem programu Marofčane i goste očekuje obrtnički kotlić, likovne radionice za djecu, plesni nastupi i školski pokusi, prezentacija paraglidinga i streličarstva, vatrogasno natjecanje za djecu, degustacija jela i vina, atraktivna utrka „Štiklom po gradu“ sa startom u 18 sati u Zagorskoj ulici te završnica dana – koncert Opće opasnosti od 22 sata.

Nedjelja donosi natjecanje vatrogasaca, prezentaciju oldtimer vozila, znanstvene i likovne radionice za djecu, nastup plesnih skupina te 16. Folklorni festival „Antunovo v Marofu“ od 17.30 na glavnoj pozornici, gdje će vikend od 20 sati zaključiti tamburaški sastav Terca.

Pogledajte kako je bilo u petak.

Izvor: Foto: GRAD NOVI MAROF

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!