Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Varaždinci jutros pohrlili u drive-in sajmište u Biškupcu

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Sajmište u Biškupcu danas je ponovno otvorilo vrata prodavačima voća, povrća, cvijeća i presadnica, koji su pristigli iz Varaždinske i okolnih županija. Nažalost, zbog još uvijek važećih mjera Stožera civilne zaštite, popularno sajmište je organizirano kao drive-in tržnica.

– Sajmovanja nije bilo već četiri mjeseca, a s obzirom na to da nam vremenske prilike idu na ruku, iskoristili smo mogućnost organiziranja prodaje iz vozila. Smatram da se isplatilo pričekati jer je odlična ponuda domaćih proizvoda i na taj način pomažemo proizvođačima povrtlarskih kultura i voćarima – istaknuo je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin.

Dodao je da uobičajen način rada sajmišta neće uvoditi još najmanje mjesec dana. Ovakva situacija zakupnicima ne ide na ruku, ali im ne preostaje drugo nego da se još strpe.

Još gore je na Banfici, jer prostor za prodaju stare krame nije ograđen i nemoguće je uspostaviti drive-in. Stoga će posjetitelji varaždinskog Ponte Rossa morati pričekati da HZZJZ popusti mjere.

Kakva je danas bila atmosfera na sajmištu pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Oko 300 biciklista uživa u vožnji našim krajem na 22. Varaždinskoj biciklijadi

Objavljeno:

- dana

Današnja prava proljetna subota savršena za je bicikliranje!

S time se slaže oko 300 biciklista koji su u 10 sati krenuli s Kapucinskog trga u Varaždinu i tako se priključili već 22. Varaždinskoj biciklijadi.

Mali i veliki odvozit će rutu dugačku 18 kilometara od Kapucinskog trga do Kučana, gdje je kod škole predviđena stanka, a zatim se kreće prema Trnovcu i gospodarskoj zoni uz kanal do Arene, gdje se nastavlja prema gradu i cilju kod hostela Stara vaga.

Biciklijada se održava upravo na Svjetski dan bicikla u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, BBK ASI te uz pomoć Društva za zaštitu od dijabetesa i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Maturanti na Kapucinskom trgu zaplesali kadrilu i oprostili se od srednjoškolskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon mimohoda i sportskoga dana, maturanti Varaždinske županije su danas, 26. svibnja, točno u podne zaplesali dobro uvježbanu kadrilu na Kapucinskom trgu. Došli su ih podržati brojni prijatelji, roditelji i drugi prolaznici.

Danas je zadnji dan Maturantike, trodnevnog programa kojim se maturanti opraštaju od srednjoškolskih klupa.

Kako je izgledala kadrila u izvedbi veselih maturanata, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje