Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Varaždinci se u subotnje prijepodne na placu slastili vrganjima s jajima

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Rotary Club Varaždin Jug je u subotu, 23. listopada, od 8 do 12 sati na varaždinskom placu organizirao sada već tradicionalnu dobrotvornu akciju „Vrganjijada“, u sklopu koje se, uz glazbu i prigodnu čašu vina ili soka, građanima nudio obrok „Vrganji s jajima“.

Obroke su pripremali kuhari restorana August predvođeni chefom kuhinje Goranom Jelušićem, a u organizaciji su sudjelovali i Udruga kuhara Varaždinske županije te Gradska tržnica Varaždin, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Rotary Club Varaždin je udruga koja svojim aktivnostima podupire brojne projekte razvoja lokalne zajednice, izvrsnost kod učenika i studenata te brojne humanitarne projekte. Tako su i ove subote građani mogli dati podršku dobrotvornim aktivnostima kluba kroz preporučenu minimalnu donaciju od 15 kuna za obrok i piće.

Foto i video

FOTO Podrška Palčićima: HNK u Varaždinu zasjao ljubičastom bojom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Grad Varaždin i ove se godine uključio u obilježavanje Svjetskog dana prijevremeno rođene djece – tim je povodom jučer, 17. studenoga, zgrada HNK u Varaždinu bila osvijetljena ljubičastom bojom.

U cijelom svijetu, 1 od 10 djece rodi se prije vremena. U Hrvatskoj, to je više od 2600 djece godišnje, odnosno sedmero svakoga dana. S obzirom na to da se rađaju nezreli, ovoj djeci je, da bi preživjela, neophodna podrška specifičnih medicinskih uređaja i velika stručnost i posvećenost visokoobrazovanih medicinskih djelatnika.

Usprkos tome, posljedice prijevremenog rođenja mogu biti vrlo ozbiljne i trajne, a prijevremeno rođenje je vodeći uzrok smrtnosti djece mlađe od jedne godine i drugi vodeći uzrok smrtnosti djece mlađe od pet godina. Svake godine, zbog prijevremenog rođenja, u svijetu umire milijun djece.

S ciljem podizanja svijesti u javnosti o problemu prijevremenog rađanja, 17. studenoga organiziraju se različite aktivnosti širom svijeta, a jedna od njih je osvjetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje, s obzirom na to da je to boja koja simbolizira ovu temu.

Dodajmo da podršku roditeljima prijevremeno rođene djece kontinuirano pruža Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Na Kapucinskom trgu niče impozantni ledeni tobogan dugačak 40 metara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Organizatori Advenat u Varaždinu najavili su najbolju ikad Ledenu čaroliju na Kapucinskom trgu, a klizalište bi s radom trebalo početi 26. studenoga.

Ledena čarolija, koja uz ove rekreativne zimske radosti uključuje i prateću ugostiteljsku ponudu koja će vas grijati nakon boravka na ledu, ove se godine ponovno vraća na prostrani Kapucinski trg, na kojem je sve i počelo.

Obožavatelje leda i ledene zabave na Kapucinskom trgu čeka veliko klizalište s ledenim stazama površine od čak 1100 m2 te 40 m dugi ledeni tobogan površine 120 m2, najavili su organizatori.

Danas snimljene fotografije gradnje tobogana izgledaju prilično fenomenalno. Izgleda da će se moći klizati i ispod tobogana

Klizat će se svakodnevno, a bit će organizirana i škola klizanja. Cijene će biti iste kao i prijašnjih godina – 15 kuna ulaznica i 15 kuna najam klizaljki.

U četvrtak, 23. prosinca, na Kapucinskom trgu će 6 mladih akademskih umjetnika izrađivati ledene skulpture. Iz ledenih će blokova oblikovati ledene instrumente inspirirani lokacijom Glazbene škole u Varaždinu. Organizator akcije je Rotary club Varaždin 1181.

Budući da Zagreb ove godine nema klizalište u centru grada varaždinski gradonačelnik se nada da će gosti pohrliti na klizanje u Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje