Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Turistički vodiči: Varaždin je otkriće turistima iz Japana, SAD-a i Obale Bjelokosti

Objavljeno:

- dana

DAN TURISTIČKIH VODIČA

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, koji se obilježava 21. veljače, za sve zainteresirane danas je organizirano besplatno vođenje po Varaždinu uz stručnog pratitelja – turističkog vodiča. Brojni Varaždinci su imali priliku bolje upoznati vlastiti grad. 

– Već deset godina zaredom u Varaždinu se obilježava Međunarodni dan turističkih vodiča. Građani često šeću gradom, a da nisu ni svjesni važnosti kulturnog i povijesnog bogatstva koje ih okružuje – rekla je Ivana Žnidarić Kajić, turistička vodičica.

Najviše grupa Varaždin posjećuje u svibnju i lipnju kada dolaze školske ekskurzije, a Ivana ističe da je strancima ovaj grad pravo otkriće.

– Imam iskustvo vođenja grupa na engleskom i francuskom jeziku, pa sam vodila goste iz Amerike, Japana i Obale Bjelokosti. Njima je Varaždin doista iznenađenje – ističe.

Varaždin uz bok Dubrovniku

Dodaje da turisti koji su na putovanju po Hrvatskoj, uvijek spominju dva grada koji su im se najviše dojmili, a to su Dubrovnik i Varaždin.

Iako posao turističkog vodiča mnogi smatraju zanimljivim i atraktivnim, Ivana Žnidarić-Kajić kaže da je riječ o vrlo stresnom poslu jer vodiči uvijek moraju biti spremni odgovoriti na brojna pitanja koje ljudi postave. 

– Važno je stalno biti informiran. Lijep je to i zanimljiv posao. Upoznajete nove ljude i kulture drugih država. Ako ste dobro odradili posao, onda osjetite zahvalnost čovjeka kojemu ste predstavili grad i koji je zahvalan jer je nešto vidio i doživio – ističe. 

Besplatno vođenje po gradu organiziralo je Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždina i Glazbenom školom. 

– Svaki dan šećem ulicama grada, a ne znam njegovu povijest, znamenitosti i tajne. Zato sam se odlučila za ovu turu – rekla je Martina Pažur. 

Izvor: Foto: MG

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje