Nakon preduge pauze – od ožujka do rujna 2020. – bez nastupa uživo, varaždinski punk rock band Crna Kronika u listopadu ove godine ipak je dobio priliku da promovira svoj novi album „Drž’te glavu iznad vode“ i odsvira još koncerte u Zagrebu, Splitu i Beogradu.

Nažalost, zbog epidemioloških mjera i naglog porasta zaraženih koronavirusom u Srbiji, ovaj zadnji najavljeni nastup morali su otkazati.

I bez obzira na sve mjere koje su propisane, održana su dva sjajna koncerta u Zagrebu i Splitu.

Prva svirka održana je 2. listopada u popularnom zagrebačkom rock klubu „Hard Place“ uz zanimljiv osvrt u medijima: „Crna Kronika je prva osvojila stage i promovirala svoj prvijenac „Drž’te glavu iznad vode“. Čvrsta svirka od prve do zadnje note digla je atmosferu, a angažirane pjesme kao što su „Politika“ i „Irska“ zainteresirale su publiku, dok više nego energična „Drži ritam“ nekako najbolje predstavlja bend. Nakon svirke ostao je dojam – hej, pa ovi dečki predobro sviraju da bi bili pankeri! Odlična energija prštala je sa svih strana izvrsne gitare, stav i čvrstoća ritam sekcije pokazuje iskustvo i jednostavno osjećaj – volim što radim. Bol u vratnim mišićima od stalnog klimanja glavom pokazala je da su završili baš na vrijeme da se spriječe trajnije ozljede!”

Tjedan dana nakon Zagreba, Crna Kronika se “seli” u južne krajeve – u Split. Uz sjajan doček i fenomenalnu atmosferu u rock klubu „Circus“ (Monty Python) Crna Kronika svirala je na Festivalu autorske glazbe ST-ART te od strane stručnog žirija i publike proglašena pobjednikom večeri.

Bend je tako ušao u finale koje će se održati početkom prosinca u Splitu (naravno, u slučaju da se epidemiološka situacija u međuvremenu ne pogorša).

Nastup u Beogradu se prebacuje na 2021.

Komentari

Komentara