U tijeku je zamjena 167 prozora u prizemlju, prvom i drugom katu te potkrovlju na zgradi u Pavlinskoj ulici u kojoj je smješten Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu.

Za izradu glavnog projekta zadužena je bila Tamara Čelar, dipl. ing. arh, uz konzervatorski nadzor konzervatorskog odjela u Varaždinu. Ukupna vrijednost projekta sa svim radovima iznosi 2.100.000 kuna s PDV-om, objasnio je dekan prof. dr. sc. Neven Vrček.

Razlog zamjene je, dodaje, dotrajalost postojeće stolarije i povećanje energetske učinkovitosti zgrade jer stara stolarija datira iz 1970-ih godina.

Zeljko Joksimovic

Pregled, priprema i zamjena prozora je počela u travnju 2019., a planirani kraj radova je 31. rujna. Današnji oblik dvokrilne zgrade u obliku ključa ima od 1691. ali je sve od požara 1776. do danas više puta obnavljana i adaptirana.

– Ponosni smo što doprinosimo vizuri središnjeg gradskog trga i nerijetko zgradu pohode turisti – naveo je dekan Vrček, uz podatak da je zgrada FOI-ja najstarija zgrada Sveučilišta u Zagrebu u kojoj se odvija nastava.

Komentari

Komentara

loading...