Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Varaždinski i čakovečki izviđači – školarci guštali na završnom izletu

Objavljeno:

- dana

U dane vikenda, od  18. do 19. lipnja Odred izviđača „SIRIUS“ održao je završni izlet povodom kraj nastavne godine za članove i njihove roditelje. Na izletu su sudjelovale družine iz Varaždina i Čakovca, a sve aktivnosti održane su na prostoru varaždinske udruge „Eko-Drava“.

Druženje u prirodi bilo je svojevrsni prikaz naučenih znanja i vještina koje su mladi izviđači naučili kroz godinu dana, a ujedno je poslužilo i kao priprema za odlazak na 11. Smotru Saveza izviđača Hrvatske u Lovincu.

Ovaj susret trajat će 11 dana krajem srpnja i početkom kolovoza, a udruga na njemu sudjeluje sa 62 člana.

– Po dolasku na teren izviđači su podigli šatore i pripremili sve potrebno kako bi jednu noć proveli u prirodi. U subotu poslijepodne je za djecu osnovnoškolskog uzrasta organizirano malo natjecanje u nekim izviđačkim vještinama. Primjerice – prezentirali su brzinsko vezanje čvorova, brzinsko podizanje šatora i slanje poruke signalnim zastavicama – objasnio je starješina odreda Marjan Pavić.  

Nedjeljno jutro iskorišteno je za igre i kraću šetnju do dravske park šume i dravskih bazena, a izlet je završio roštiljem za sve sudionike i njihove roditelje.

Objed su spravili izviđački voditelji Siriusa, dok je cijelu aktivnost pomogla udruga „Eko-Drava“ ustupanjem svojeg prostora, te se na ovaj način nastavlja međusobna suradnja dvije udruge.

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Život i društvo

Općina Donja Voća sufinancirat će kupnju radnih materijala za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet donijela je Odluku o sufinanciranju troškova kupnje radnih materijala učenicima osnovnih škola na području Općine Donja Voća za školsku godinu 2022./2023.

Općina Donja Voća sufinancirat će kupnju radnih materijala svim učenicima Osnovne škole Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći i Područne škole Antuna Gustava Matoša u Gornjoj Voći. Sufinaciranje za učenike od 1. do 4. razreda iznosi 200 kuna po učeniku, a za one koji će polaziti od 5. do 8. razreda u iznosu 350 kuna po učeniku.

Isplata će se izvršiti na račun roditelja koji su roditelji dužni predati zahtjev za sufinanciranjem troškova kupnje radnih materijala za školsku godinu 2022./2023. te ih dostaviti
Općini Donja Voća do 31. srpnja.

Materijali se mogu naći na internetskoj stranici Općine Donja Voća.

Nastavite čitati

Život i društvo

GDCK Varaždin u partnerstvu s HGSS-om počinje s provedbom novog projekta „Budimo spremni“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin počinje s provedbom projekta „Budimo spremni“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna (15%) ukupne vrijednosti 438.190,67 kuna, a potpisan je s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

Ugovor je ispred GDCK-a Varaždin potpisala ravnateljica Sandra Mintas.

Projekt će se provoditi u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Varaždin u trajanju od 18 mjeseci.

Opći cilj projekta „Budimo spremni“ je osigurati razvoj civilnoga društva na području Varaždina i varaždinskog prstena za društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj.

– Cilj projekta planiramo postići putem aktivnosti projekta koje će djelovati na sljedeća područja: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD-a) za djelovanje u kriznim i izvanrednim situacijama kroz razvoj i provedbu ciljanih edukacija, osposobljavanje volontera/građana za djelovanje u kriznim situacijama kroz uvođenje novih alata za menadžment kriznih volontera i organiziranje malih građanskih akcija u kojima organizacije civilnog društva mogu primijeniti stečeno znanje i alate – rekli su iz GDCK-a Varaždin.

Dodaju da je cilj djelovati na području grada Varaždina i varaždinskog prstena koji obuhvaća općine Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

U sklopu projekta provodit će se edukativne radionice kojima je cilj osnaživanje lokalnih OCD-a za djelovanje u kriznim i izvanrednim situacijama:

Radionice „Budimo spremni – Pripremimo se prije“

Tečaj „Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć“

Radionica „Budimo spremni – Upoznajmo svoje područje“

Radionice „Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici“

Također će se provesti dvije građanske akcije kao podrška službama civilne zaštite i to organiziranje humanitarne akcije i organiziranje volonterske akcije – simulacije ugroze na području provedbe projekta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje