Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Varaždinski mališani u kupolama vojnih amfibija uživali kao na ringišpilu

Objavljeno:

- dana

Povodom obilježavanja 28. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, u varaždinskoj vojarni „7. gardijska brigada Puma“  u petak je bio izložen taktičko-tehnički zbor, a znatiželjnici su mogli razgledati i „Pobjednički šator“.

U društvu zapovjednika 2. mehanizirane bojne Puma, bojnika Zlatka Iživkića, bio je i saborski zastupnik i potpredsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Anđelko Stričak koji je pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga RH čestitao njihov dan, bez obzira gdje se nalazili. – Hrvatska vojska je danas diljem svijeta, na 11 lokacija u 11 mirovnih misija gdje kao država pridonosimo globalnoj sigurnosti. Svakako treba napomenuti i doprinos Hrvatske vojske civilnom društvu, odnosno pomoći kod elementarnih nepogoda. Nikada se nije dogodila elementarna nepogoda bilo da se radi o poplavama ili požarima, a da ako je zatrebalo Hrvatska vojska nije priskočila u pomoć. Sretan sam da je nakon punih 15 godina, zahvaljujući angažmanu Vlade premijera Plenkovića i ministar obrane Krstičevića, vojska tj. bojna Pume vraćena doma, u svoj Varaždin. Bez obzira na sve rezultate, a svjedoci smo da je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište, ovo će biti jedan od najvažnijih rezultata Vlade premijera Plenkovića – rekao je Stričak te naglasio povezanost Hrvatske vojske i branitelja, sadašnje 2. mehanizirane bojne Puma i legendarne 7. gardijske brigade, koju je potvrdio i bojnik Iživkić. – Osim borbenih vozila, pješačkog naoružanja i osobne opreme, iskreno se nadam da će građani vidjeti i veliko srce pripadnika 2. mehanizirane bojne Puma koji su najveći garant za sigurnost građana u ovoj regiji. Prvi smo puta pripremili „Pobjednički šator“ u suradnji s udrugom 7. gardijske brigade. Moram naglasiti tu fantastičnu suradnju, jedan obrazac takve suradnje za sve ostale postrojbe i udruge, između mehanizirane bojne kao slijednice i same 7. gardijske brigade – kazao je zapovjednik bojne. Dodao da je u Varaždinu obitelj centar svega. – Iskoristili smo priliku da u Varaždinu budu Varaždinci. U prosincu smo se vratili, a već smo u siječnju započeli obučni ciklus. Satniju smo nedavno provjerili u Slunju, na ozbiljnoj vježbi, a predstavnici Hrvatske kopnene vojske ocijenili su nas vrlo dobrim ocjenama – naglasio je bojnik Iživkić. Kakva je bila atmosfera u vojarni, pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Varaždinski vatrogasci i pčelari uklanjali roj pčela sa zgrade na Korzu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Danas, 11. svibnja, na jednom od objekata na varaždinskom Korzu našao se zalutali roj pčela.

Pčele su svoje mjesto našle pod žlijebom, no na poziv građana oko 12 sati u pomoć su pristigli vatrogasci JVP-a Varaždin i pčelari iz Pčelarskog društva Varaždin koji su brzom intervencijom uklonili pčele i premjestili ih na prikladnije mjesto.

Evo kako je izgledala današnja intervencija.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Predstavljena nova vatrogasna cisterna, služit će u gašenju većih požara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ispred vatrogasnog doma u Trenkovoj ulici u Varaždinu danas, 10. svibnja, predstavljeno je još jedno novo vatrogasno vozilo.

Gradska vatrogasna zajednica preuzela je novu cisternu koju će koristiti vatrogasna društva iz sastava GVZ-a Varaždin.

Vozilo će služiti u gašenju većih požara i požara otvorenih prostora. U slučaju havarije na vodoopskrbnom sustav vozilo može služiti za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!