Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Varaždinski školarci započeli ljetne praznike na „2. ljetnom sportskom višeboju”

ljetni višeboj Varaždin

Objavljeno:

- dana

Na radost brojnih varaždinskih osnovnoškolaca i njihovih roditelja, na unutarnjim i vanjskim terenima sportske dvorane u Graberju održava se „2. ljetni sportski višeboj”.

I ove ga je godine organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, po uzoru na Zimski sportski višeboj, koji se održava već punih pet godina. – Djeci nudimo doista raznolike sportske sadržaje svakog radnog dana od 9 do 12 sati, uz vodstvo stručnjaka – educiranih profesora kineziologije. Od sportova izdvajam badminton, boćanje, nogomet, rukomet, odbojku, borilačke sportove te košarku i atletiku, a ove godine imamo i jednu novinu. Naime, idućeg ćemo tjedna učenike povesti na trim stazu u Dravsku park-šumu te na kupanje na Dravski bazen, a ono što djecu najviše veseli je posljednji, deseti dan višeboja kad ćemo svi zajedno otići na jednodnevni izlet na more – rekla je stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar. Ljetnom se višeboju odazvalo više od 130 malih sportaša koji redovito sudjeluju na zimskim višebojima, a mnogi su od njih sudjelovali i na prošlogodišnjem ljetnom višeboju. – Vrlo smo zadovoljni odazivom i činjenicom da nam se djeca vraćaju i dovode i svoje mlađe sestre i braću, što nam je potvrda da radimo dobru stvar. Jedan od ciljeva Zajednice je upravo rad s mladima, usmjeravanje djece sportu, a to najbolje možemo učiniti kroz ovakve sportske sadržaje – naglasila je Sitar. Među stručnim voditeljima je i Emerik Večerić, profesor za fizičku kulturu u Osnovnoj školi Kneginec Gornji, koji je rekao da ga veseli što se u sportske višeboje uključuje svake godine sve više djece. – Sportske aktivnosti koje organiziramo sve su popularnije i to je dobro jer je bavljenje sportom itekako korisno, posebice za djecu. Na taj način možemo, primjerice, prevenirati pojavu pretilosti u najmlađoj dobi. Djeca su ovdje aktivna, ali opuštena i rasterećena od školskih obveza i doista uživaju – rekao je Večerić. Vrijedi naglasiti da su svi sadržaji besplatni, uključujući izlet na more, a djeci su svakodnevno osigurani piće i zdrav obrok. Tu je i još jedna pogodnost – za djecu iz prigradskih naselja organiziran je prijevoz autobusima. Autobus kreće u 8.15 sati iz Zbelave, u 8.20 iz Donjeg, a pet minuta kasnije iz Gornjeg Kućana, zatim u 8.30 iz Kućan Marofa, a u 8.40 iz Biškupca. Drugi autobus kreće iz Črnca Biškupečkog u 8.10 sati, iz Poljane Biškupečke u 8,15, iz Jalkovca u 8.20 te iz Gojanca u 8.30, a Hrašćice u 8.40 sati. Ljetni sportski višeboj jedno je u nizu sportsko-rekreativnih događanja u organizaciji ili suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina tijekom „Ljeta u Varaždinu“. Slijedi atraktivna završnica Europske zlatne lige u odbojci, na kojoj će 20. i 22. lipnja u varaždinskoj Areni nastupiti ženske reprezentacije Hrvatske, Španjolske, Mađarske i Bjelorusije, a zatim i Women Futsal Week Summer Camp sa sudjelovanjem i utakmicama reprezentacija Hrvatske, Poljske, Italije i Moldavije u sportskoj dvorani u Graberju od 27. do 30. lipnja. Nastavak ljeta u srpnju i kolovozu donosi nova sportska uzbuđenja, atletska i odbojkaška.

Život i društvo

U Grani kod Novog Marofa gradi se nogostup

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja na ŽC 2135 u Grani.

Tako će u tom naselju biti izgrađen nogostup.

Vrijednost radova je 298.065,94 kune s PDV-om, a bit će financirani sa 75 % od strane ŽUC-a i 25 % od Grada Novog Marofa.

Za izvođača je izabran najpovoljniji ponuditelj – Niskogradnja Veselnik iz Cestice, a završetak radova očekuje se do kraja srpnja ove godine.

– Komunalna opremljenost naših naselja jedan je od važnih segmenata u koje ulažemo, u ovom slučaju sa županijskom ustanovom. Svakako treba dodati i drugu važnu stvar, a to je povećanje sigurnosti na županijskoj cesti izgradnjom nogostupa – naglasio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U V. Toplicama uređena Ulica kralja Zvonimira, investicija vrijedna 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama završen je još jedan veliki projekt vrijedan 1,1 milijun kuna – u potpunosti je uređena Ulica kralja Zvonimira.

Nastavak je to velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području grada, kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama.

Ulica kralja Zvonimira svečano je otvorena u ponedjeljak, 10. svibnja, uz nazočnost topličke gradonačelnice Dragice Ratković, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarka Katića te novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača.

– Neizmjerno sam radosna što smo uspjeli urediti i ovu ulicu u kojoj je doista bilo problema koje je trebalo što prije riješiti. Još  2018. godine HEP  je rekonstruirao električnu mrežu, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka. Sad smo priveli kraju sve radove, a MUP je financirao uređenje, asfaltiranje i proširenje ceste. To je financijski 674 tisuće kuna, od kojih nam je MUP odobrio 450 tisuća kuna, dok je ukupno u uređenje Ulice kralja Zvonimira uložen 1,1 milijun kuna – rekla je gradonačelnica Ratković, zahvalivši MUP-u.

– Mi smo već dobri i uhodani partneri jer na području Varaždinskih Toplica u našem mandatu iz MUP-a došlo 2,7 milijuna kuna i to za uređenje pješačke staze u Ulici Kralja Zvonimira  i uređenje pješačke staze uz županijsku cestu u Vrtlinovcu, a tu je i saniranje klizišta uz županijsku cestu u Svibovcu. Čekamo nove natječaje, a projekte imamo spremne – poručila je gradonačelnica.

Državni tajnik Katić naglasio je da hrvatska vlada i MUP žele biti, a najčešće i jesu,
partneri lokalnoj samoupravi.

– Kad lokalna samouprava osmisli projekte na dobrobit svojih građana, MUP se uvijek odazove. U Programu nacionalne sigurnosti cestovnog prometa koji se provodi već 20 godina, MUP je izdvojio za rekonstrukciju pojedinih dionica, u prometnom smislu najviše opasnih i kritičnih mjesta, oko 110 milijuna kuna, a u zadnjih pet godina taj broj se sve više povećava. Vrijedi naglasiti da se ne popravljaju i rekonstruiraju samo ona mjesta gdje su se već dogodile prometne nesreće, nego se i preventivno djeluje da se nesreće ne bi dogodile. Kad se izgubi ljudski život, kad se uništi imovina velike vrijednosti, to nitko ne može vratiti – zaključio je Katić.

Čestitavši gradonačelnici Ratković na još jednom uspješnom projektu u Varaždinskim Toplicama, Siniša Jenkač naglasio je da kao gradonačelnik vrlo dobro zna kako je takav posao težak i mukotrpan.
– Čestitam i Ministarstvu što lokalnim samoupravama pomaže upravo na ovakvim projektima. Kao što je državni tajnik rekao, MUP je koncentriran na crne točke, na problematične dijelove naselja koji su opasni za prometovanje, posebno za pješake. Nadam se da s ovim programom idete dalje, da projekata ne nedostaje i da ćemo zajedno kao gradonačelnici susjedi agitirati prema Ministarstvu da osigura još više sredstava za ovaj naš kraj – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!