FOTOZajednica sportskih udruga Grada Varaždin

Na radost brojnih varaždinskih osnovnoškolaca i njihovih roditelja, na unutarnjim i vanjskim terenima sportske dvorane u Graberju održava se „2. ljetni sportski višeboj”.

I ove ga je godine organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, po uzoru na Zimski sportski višeboj, koji se održava već punih pet godina.

– Djeci nudimo doista raznolike sportske sadržaje svakog radnog dana od 9 do 12 sati, uz vodstvo stručnjaka – educiranih profesora kineziologije. Od sportova izdvajam badminton, boćanje, nogomet, rukomet, odbojku, borilačke sportove te košarku i atletiku, a ove godine imamo i jednu novinu. Naime, idućeg ćemo tjedna učenike povesti na trim stazu u Dravsku park-šumu te na kupanje na Dravski bazen, a ono što djecu najviše veseli je posljednji, deseti dan višeboja kad ćemo svi zajedno otići na jednodnevni izlet na more – rekla je stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar.

Ljetnom se višeboju odazvalo više od 130 malih sportaša koji redovito sudjeluju na zimskim višebojima, a mnogi su od njih sudjelovali i na prošlogodišnjem ljetnom višeboju.
– Vrlo smo zadovoljni odazivom i činjenicom da nam se djeca vraćaju i dovode i svoje mlađe sestre i braću, što nam je potvrda da radimo dobru stvar. Jedan od ciljeva Zajednice je upravo rad s mladima, usmjeravanje djece sportu, a to najbolje možemo učiniti kroz ovakve sportske sadržaje – naglasila je Sitar.

Među stručnim voditeljima je i Emerik Večerić, profesor za fizičku kulturu u Osnovnoj školi Kneginec Gornji, koji je rekao da ga veseli što se u sportske višeboje uključuje svake godine sve više djece.
– Sportske aktivnosti koje organiziramo sve su popularnije i to je dobro jer je bavljenje sportom itekako korisno, posebice za djecu. Na taj način možemo, primjerice, prevenirati pojavu pretilosti u najmlađoj dobi. Djeca su ovdje aktivna, ali opuštena i rasterećena od školskih obveza i doista uživaju – rekao je Večerić.

Vrijedi naglasiti da su svi sadržaji besplatni, uključujući izlet na more, a djeci su svakodnevno osigurani piće i zdrav obrok. Tu je i još jedna pogodnost – za djecu iz prigradskih naselja organiziran je prijevoz autobusima.
Autobus kreće u 8.15 sati iz Zbelave, u 8.20 iz Donjeg, a pet minuta kasnije iz Gornjeg Kućana, zatim u 8.30 iz Kućan Marofa, a u 8.40 iz Biškupca. Drugi autobus kreće iz Črnca Biškupečkog u 8.10 sati, iz Poljane Biškupečke u 8,15, iz Jalkovca u 8.20 te iz Gojanca u 8.30, a Hrašćice u 8.40 sati.

Ljetni sportski višeboj jedno je u nizu sportsko-rekreativnih događanja u organizaciji ili suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina tijekom „Ljeta u Varaždinu“. Slijedi atraktivna završnica Europske zlatne lige u odbojci, na kojoj će 20. i 22. lipnja u varaždinskoj Areni nastupiti ženske reprezentacije Hrvatske, Španjolske, Mađarske i Bjelorusije, a zatim i Women Futsal Week Summer Camp sa sudjelovanjem i utakmicama reprezentacija Hrvatske, Poljske, Italije i Moldavije u sportskoj dvorani u Graberju od 27. do 30. lipnja. Nastavak ljeta u srpnju i kolovozu donosi nova sportska uzbuđenja, atletska i odbojkaška.

Komentari

Komentara

loading...