Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Varaždinski vatrogasci jedva došli do kuće u požaru u Uskoj ulici, vlasnika odvezla hitna

Foto: JVP Varaždin

Objavljeno:

- dana

Vatrogasci JVP-a Varaždin imali su intervenciju u samom centru Varaždina. U subotu, 29. siječnja, u 4:55 sati zaprimili su dojavu o požaru kuće u Uskoj ulici broj 3.

Ali naišli su na probleme.

– Na intervenciju izlazimo s navalnim vozilom, autocisternom i devet djelatnika. Dolaskom na mjesto vidjeli smo da plamen izlazi kroz prozore iz jedne kuće na sredini ulice. Pristup s kamionom iz Bakačeve ulice je onemogućen te smo s navalnim vozilom krenuli iz smjera ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog gdje je pristup također onemogućen vozilu zbog sajli koje idu preko ulice. Potegnuli smo B cijevnu prugu do objekta i odmah započeli gašenje jednim C mlazom iz ulice gdje je izlazio plamen kroz prozor. Krenuli smo gašenjem sa prve strane jer je tu plamen jedino izlazio van krova da ne bi došlo do širenja požara na susjedne zgrade kojima su krovovi jako blizu, a neki i povezani sa zapaljenom građevinom. Zatim smo postavili još dva C mlaza za gašenje. Jedan je bio za navalnu grupu koja je krenula sa unutarnjom navalom na glavni ulaz, a jedan za vodnu grupu koja je pristupala gašenju sa stražnje strane objekta da ne dođe do širenja požara iz dvorišta na krovove zgrada u Šenoinoj ulici. Navalna grupa se je pokušala probiti do potkrovlja unutarnjom navalom, ali je bilo jako teško jer je bilo puno dima i cjelokupna kuća je bila zatrpana svakakvim materijalima. Stubište je bilo jako usko i također natrpano, a budući da je cijeli kat gorio nismo mogli uspješno ugasiti požara iz tog smjera. Vodna grupa je uz pomoć ljestve sastavljače ušla na tavan iz stražnje strane objekta i na taj način je požar odmah lokalizirali – objavio je JVP Varaždin.

Nakon što je požar stavljen pod nadzor krenuli su u ventilaciju kuće da se riječe dima i vide gdje su još žarišta požara. nakon toga imali su bolji pregled prostorija pa su lakše gasili ostatak požara i dobili uvid u potkrovlje gdje je vlasnik stanovao. Potkrovlje je bilo izolirano daskama i stropna konstrukcija je bila od drvenih greda obloženih trskom i žbukom.

– Iz postrojbe smo naručili još boca sa zrakom jer smo potrošili sve iz vozila, a prazne odvezli na punjenje. Nakon što je požar ugašen krenuli smo u provjeru termokamerom i sanaciju dijelova gdje je još bilo žara. Uz pomoć motorne pile ispilili smo dijelove konstrukcije i dasaka gdje nismo mogli pristupiti gašenju. Za gašenje smo utrošili oko 10 m3 vode. Vlasnik susjednog objekta nam je otvorio svoju trgovinu tako da smo provjerili i stanje susjedne kuće koja je vezana za ovu, da nam negdje ne bi tinjalo i došlo do zapaljenja. U 07:30 sati kad smo sve provjerili i vidjeli da nigdje ne gori izvršena je posprema i vratili se u postrojbu. Na mjestu su ostala dežurati tri vatrogasca s jednim navalnim vozilom, jer je kuća sa drvenom konstrukcijom zatrpana raznim materijalima, a i bilo je još dosta isparavanja. Vlasniku smo pozvali hitnu pomoć jer se nadisao dima, te su ga odveli u bolnicu na pregled. Bili su prisutni djelatnici policije koji su ogradili mjesto požara – pojasnili su varaždinski profesionalni vatrogasci.

Crna kronika

Nedelišće: prikolica s betonskim blokovima prevrnula se zbog neispravnosti vozila i pucanja vijaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Facebook

Jučer, 5. lipnja, oko 11 sati i 30 minuta u raskrižju s kružnim tokom prometa nedaleko Nedelišća 42-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom, na kojem se prevozio vangabaritni teret, odnosno tri betonska bloka, javila je PU međimurska.

Upravljajući opisanim skupom vozila krapinskih registarskih oznaka, kolnikom kružnog toka prometa u smjeru južne obilaznice grada Čakovca, zbog tehničke neispravnosti teretnog automobila došlo do pucanja vijaka koji spajaju nosač sedla sa šasijom teretnog automobila, uslijed čega je došlo do prevrtanja priključnog vozila te pada betonskih blokova na kolnik.

Zbog obavljanja očevida i uklanjanja vozila te betonskih blokova, dionica državne ceste D-3 u smjeru južne obilaznice grada Čakovca bila je zatvorena za odvijanje prometa od 11:30 do 17:45 sati.

Vozač je zbog počinjanja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama novčano sankcioniran.

Nastavite čitati

Crna kronika

Novi pokušaj ubojstva u Međimurju: nožem ga ubo i porezao po vratu i glavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, javila je PU međimurska.

Naime, u nedjelju, 4. lipnja ove godine, oko 4 sati i 30 minuta na ulici u Piškorovcu osumnjičeni se najprije posvađao s 30-godišnjakom, a potom su se i fizički sukobili. Tijekom sukoba osumnjičeni mu je nožem zadao ubodnu ranu na vratu te rezne rane na vratu i glavi.

Liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je 30-godišnjak u sukobu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju, dok je osumnjičeni lakše ozlijeđen.

Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje