Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Varaždinskim umirovljenicima 500 uskrsnih paketa: „i slanoga, i slasnoga i slatkoga“

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin sa Zakladom solidarnosti Grada Varaždina i Udrugom umirovljenika Grada Varaždina organizirao je u utorak, 30. travnja, podjelu 500 uskrsnih paketa varaždinskim umirovljenicima.

Pakete sa šunkom i ostalim prigodnim prehrambenim artiklima Udruga umirovljenika će podijeliti najpotrebitijim članovima po svojim podružnicama.

– U dogovoru s Udrugom umirovljenika došli smo do spoznaje da mnogo umirovljenika ove godine neće moći van zbog „lockdowna“ pa neće moći sami nabaviti potrebne namirnice za Uskrs. Sami su proširi krug onih kojima i inače svake godine uz Uskrs darujemo paket. Teže pokretni umirovljenici ili oni koji ne izlaze van iz zdravstvenih razloga ne trebaju sada brinuti jer će dobiti paket. To je oko 60 posto ukupnog članstva Udruge umirovljenika koja je najbolja organizacija u Varaždinu. – pohvalio je gradonačelnik Ivan Čehok rad udruge, dodavši da se u paketima kojima će se razveseliti umirovljenike nalazi „i slanoga, i slasnoga i slatkoga“.

Podjeli paketa prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica, a nakon predstavnice Zaklade solidarnosti Darinke Hajduk Vučić, a u ime umirovljenika zahvalio se predsjednik udruge Viktor Mrzlečki.

– Ovo godine je veći broj paketa, čak 500 paketa smo dobili za podijeliti. Prošle godine je bilo 300, ali smo gradonačelnika zamolili da povisi taj broj u ovoj krizi kako bi mogli obuhvatiti što više umirovljenika. Zahvalan sam što je prihvatio tu inicijativu kojom ćemo razveseliti puno naših članova.  – rekao je predsjednik udruge Mrzlečki objasnivši da je za svaku od 11 podružnica izračunat poseban koeficijent po kojem su podijeljeni paketi.

Svaka podružnica ima komisiju za socijalnu skrb koja će na terenu podijeliti pakete uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

Život i društvo

I ovaj vikend varaždinska policija pojačano nadzire promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof provodit će se lokalne akcije „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge.

Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske Toplice: novčane potpore za novorođenčad od sada putem sustava e-Novorođenče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Kako bi pomogla mladim obiteljima odnosno olakšala im prijavu za isplatu novčane potpore gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković sklopila je nedavno Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore s Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Riječ je o sporazumu koji će Varaždinskim Toplicama omogućiti jednostavniju i bržu isplatu novčane potpore za novorođenčad. Naime, roditelji s prebivalištem na području Varaždinskih Toplica, odsad će moći podnijeti zahtjev za isplatu novčane potpore putem sustava e-Novorođenče što će novopečenim roditeljima uvelike olakšati i ubrzati proces.

– Ovaj sporazum će pomoći novopečenim roditeljima da brže i lakše podnesu zahtjev za isplatu novčane potpore. Neće biti čekanja u redovima i predaje papirologije, nego će u nekoliko klikova moći podnijeti svoj zahtjev. Ovakva će procedura biti olakšavajuća i nama u Gradu jer ćemo odmah nakon podnošenja zahtjeva vidjeti taj zahtjev u sustavu i na njega odgovoriti. Drago mi je da se Grad Varaždinske Toplice okreće digitalnim rješenjima koja će našim sugrađanima olakšati ionako kompliciranu administraciju – rekla je Ratković te naglasila kako je ovo važan iskorak i u očuvanju i zaštiti okoliša, ali i zdravlja građana u ovim pandemijskim vremenima.

– Vjerujem da će budućim, novopečenim roditeljima, koji su prvih nekoliko mjeseci u potpunosti posvećeni brizi za svoje novorođenče ovako nešto puno značiti – zaključila je Ratković.

Nastavite čitati