Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Varaždinsko groblje ukrašeno je cvijećem i svijećama te puno građana koji se prisjećaju najmilijih

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

Svi sveti svetkovina je u Katoličkoj crkvi, a njome se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu.

U Republici Hrvatskoj Svi sveti obilježavaju se kao državni blagdan od 8. svibnja 1996. pod tim imenom, dotad je praznik bio neradnim danom.

Groblja diljem naše zemlje puna su građana koji su došli posjetiti grobove najmilijih te im staviti cvijeće i upaliti svijeće.

Varaždinsko groblje danas je okupano suncem te puno posjetitelja.

Na današnju svetkovinu varaždinski biskup Bože Radoš predsjedat će misnim slavljem u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu u 15 sati. Nakon svete mise uputit će se na varaždinsko groblje gdje će kod središnjeg križa predvoditi molitvu za pokojne. U crkvi Dobrog Pastira mise će biti na Dušni dan u 8 i 18 sati.

Foto i video

FOTO Kao u bajci: Ivanščica hrabrim planinarima nudi impresivne snježne prizore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Regionalni tjednik

Dok se u nizinama na sjeverozapadu Hrvatske snijeg ne može zadržati duže od dan-dva, na Ivanščici ga ne nedostaje.

Zima se ondje ispoljava u svom punom sjaju, pa će tako hrabre planinare dočekati bajkoviti prizori – snijega ima kao u priči, a na vrhu planine je vjetar u kombinaciji s temperaturama ispod nule drveće oblikovao u zaleđene divove ogrnute impresivnom snježnom odorom.

Djelić zimske atmosfere s Ivanščice pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Publika se u Areni Varaždin vratila u vrijeme kada je ABBA dominirala glazbenom scenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Kultna ABBA obilježava 50 godina postojanja, a poznavanje njihovih hitova gotovo je stvar opće kulture.

I domaća publika je željna njihove glazbe pa ne čudi da je ABBA Symphonic Real Tribute rasprodao koncerte u Zagrebu i Rijeci.

Ogroman interes pokazala je i publika sa sjevera Hrvatske koja je večeras, 28. siječnja, pohitala u Arenu Varaždin pogledati ovaj ABBA Symphonic Real Tribute Show. Najveće hitove ABBE u izvodio je simfonijski orkestar i vrhunski bend ABBA Real Tribute.

Pažnju su plijenili odlični kostimi i koreografija, a publika je uživala u hitovima Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i drugih, na oduševljenje starih i novih obožavatelja ABBE.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje