Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Vatrogasci s potražnim psom ispod ruševina spasili zatrpane osobe te ugasili požar

Objavljeno:

- dana

U vrtiću

Kod Dječjeg vrtića „Krijesnice“ te na igralištu Nogometnog kluba „Sloga“ u Čakovcu, održana je velika vatrogasna taktičko-pokazna vježba.

Organizator vježbe je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo  Pustakovec-Buzovec-Putjane, a sudjelovala su i članovi Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, DVD Čakovec, DVD Gornji Vidovec, DVD Ivanovec, DVD Štefanec te Javna vatrogasna postrojba Čakovec.

Pretpostavka vježbe bila je eksplozija plina zbog neispravne peći za grijanje u prostorijama DVD-a. Snažna eksplozija uzrokovala je urušavanje dijela zgrade . Nekoliko osoba ostalo je zatrpano ispod zgrade, te je u pomoć odmah pozvana JVP Čakovec, koja s potražnim psom pretražuje ispod ruševina. Zbog siline eksplozije dolazi i do zapaljenja drvene građe smještene kod susjednog DV „Krijesnice“.

Na vježbi su sudjelovala 32 operativna vatrogasna člana s vozilima i opremom. Vježbom je rukovodio zapovjednik DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane Zvonko Knezić, do dolaska zapovjednika VZG Čakovca Roberta Meglića, koji preuzima rukovođenje vježbe uz konzultaciju sa zapovjednikom DVD-a.

Tijek vježbe je pratio i predsjednik DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane te predsjednik VZG Čakovca i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, koji je pohvalio brzinu dolaska operativnih članova, kao i samo vježbu koja je odrađena vrlo profesionalno, kvalitetno i prema svim zapovijedima koje su izdane na terenu.

Izvor: Grad Čakovec Foto:

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani predali automatske puške, spremnike, streljivo…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I nadalje je u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tako su prošloga petka i subote (26. i 27. veljače 2021.) policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.

Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Nastavite čitati