Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Veliki UB 40 na Špancirfestu: nastup jednog od najuspješnijih bendova svjetske glazbene scene rasplesao Varaždin

Objavljeno:

- dana

Engleski pop reggae bend UB 40, koji ove godine slavi velikih 40 godina na glazbenoj sceni, oduševio je posjetitelje Špancirfesta.

Legendarna grupa, čije najpoznatije hitove poput “I can’t help falling in love with you”, “Kingston Town”, “Red, red wine” i danas pjevaju sve generacije, ove je godine izdala novi album koji je oduševio publiku i već u prvom tjednu zasjeo na drugo mjesto liste najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji. Bend koji je četiri puta nominiran za nagradu Grammy u kategoriji “Najbolji reggae album” izveo je svoje najpoznatije hitove i na velikom koncertu u sklopu Špancirfesta na varaždinskom Starom gradu. Kad su prve kapi počele padati, veliki UB 40 već je svirao i rasplesao Stari grad, a kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Foto i video

FOTO Lijepo je vidjeti da je Varaždinska građanska garda ponovno uvela smjenu straže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Varaždinska građanska garda, popularni Purgari, danas su počeli s novim ciklusom svečane smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem glasnog pucnja na Starom gradu.

Lijepo je vidjeti naše Purgare u njihovoj odori koja je pruskog kroja. Dvije posebnosti koje ističu odoru Varaždinske građanske garde su kapa i “medvedova capa”. “Medvedova capa” je simbol koji se nalazi na krajevima rukava surke, a označava odnos snaga Napoleona i Varaždinske građanske garde.

Poštujući sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite straža se održala u starom terminu, od 11 do 12 sati.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Prilično hladna subota nije otjerala šetače iz centra Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovogodišnji travanj na sjeveru Hrvatske prilično je hladan, a takva je u Varaždinu bila i subota prijepodne.

Varaždinci su se ipak zaputili svojim poslom u središte grada. U centru se na više mjesta prikupljaju i potpisi kandidata za dolazeće lokalne izbore.

Prošetali smo centrom i uživali u tome da toplo odjeveni građani ipak nisu skidali osmijeh s lica.

Nastavite čitati