Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Velikih 20 godina Prve privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin

Objavljeno:

- dana

PROSLAVA

Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin slavi 20 godina rada.

Na svečanosti koja je jučer održana u Glazbenoj školi Varaždin bili su brojni uzvanici: bivši i sadašnji učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti, profesori i roditelji učenika, a sve prisutne pozdravila je ravnateljica škole Nives Risek.

Od 1997. podstanari, u  vlastitim prostorima 2002.

–  Škola je osnovana 1997. godine i do 1999. godine radila je u iznajmljenom prostoru bivše Tekstilne škole u Varaždinu, nakon čega je preseljena u V. OŠ Varaždin. Vrata vlastitog prostora škola je otvorila u siječnju 2002. godine – rekla je na jučerašnjoj svečanosti ravnateljica Prve privatne gimnazije s pravom javnosti te se zahvalila pokojnoj Zdenki Peričić, osnivačici i prvoj ravnateljici škole.

Ove je godine upisana 20 generacija prvih razreda u Prvu privatnu gimnaziju s pravom javnosti u Varaždinu

Ova varaždinska privatna srednja škola iz Supilove 22 u Varaždin upo mnogočemu je posebna. Učenici koji upisuju prvi razred u novoj školskoj godini mogu birati između opće, jezične, informatičke ili sportske gimnazije, a sva četiri programa rade prema općem gimnazijskom programu s pojačanim predmetima, ovisno o tome koji je smjer upisan. Program sportske gimnazije prilagođen je učenicima sportašima, a osim malog broja učenika u razredu, individualnog pristupa te učenja u školi pod nadzorom profesora, jedna od osobitosti škole je periodična nastava. To znači da učenici ne slušaju istovremeno sve predmete odjednom, već osam tjedana neke predmete slušaju više, a neke uopće nemaju. Jedna od prednosti škole su terenske nastave, a učenici imaju priliku na školovanje otići u inozemstvo.

Ponosni na sve učenike, mnogi od njih priznati i uspješni 

Stoga ne iznenađuje da je od 1997. godine do danas Prva privatna gimnazija s pravom javnosti iznjedrila brojne uspješne mlade ljude u području arhitekture, medicine, prava, školstva i ekonomije. Ove je godine upisana dvadeseta generacija prvih razreda, a iz škole ove godine izlazi 16 generacija maturanata.

Škola trenutno broji 91 učenika koji su smješteni u pet razreda.
– Ponosni smo na sve naše učenike. Velik broj naših bivših učenika su danas dobri ljudi, priznati stručnjaci, cijenjeni u svojoj radnoj i životnoj sredini. U školi trenutno radi 17 profesora koji su, uz bivše profesore koji su također ovdje, stvarali školu i koja danas ne bi bila cjelovita i bogata sadržajima kao što je sada. Svim profesorima i djelatnicima velika hvala – rekla je Risek.

Zahvaljujem svim profesorima, suradnicima, roditeljima i učenicima za ovaj lijepi dan, za našu dugogodišnju suradnju i sve što nas povezuje – istaknula je ravnateljica Risek

Radu škole i njezinim rezultatima od početka rada svoj su pečat davali i roditelji učenika i bez njihova sudjelovanja rezultati bi bili puno skromniji.
– Ponosni smo na brojne roditelje naših učenika koji su svojim intelektualnim, kreativnim, financijskim, a nadasve ljudskim i humanim potencijalima uvijek bili naš partner, naš susjed i naš prijatelj. Stoga se zahvaljujem svim profesorima, suradnicima, roditeljima i učenicima za ovaj lijepi dan, za našu dugogodišnju suradnju i sve što nas povezuje – zaključila je Risek.

U povodu velikog jubileja prve privatne gimnazije u Varaždinu održan je prigodni program. Dramska grupa izvela je predstavu, a pripremljen je i glazbeni program u kojem su sudjelovali gimnazijalci Tina Nanuk i Magdalena Banfić. Na svečanosti su učenici recitirali pjesmu “Voćka poslije kiše” Dobriša Cesarića na hrvatskom, talijanskom, francuskom, engleskom i njemačkom jeziku, a izveden je i mjuzikl “High school musical”. Na kraju svečanosti učenici su otplesali i nekoliko plesova.

 

Izvor: Foto: Andreja Krobot

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!