Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Veselo u Dječjem vrtiću „Mrav“ iz Mačkovca: proslavili 40 godina rada i postojanja

Objavljeno:

- dana

Posebno je svečano bilo prošloga tjedna u Dječjem vrtiću “Mrav” iz Mačkovca, koji je prigodnim programom proslavio čak 40 godina rada i postojanja.

Kako i priliči proslavi, svoje goste svečano su u narodnim nošnjama dočekali vrtićarci Matija i Dina, a program se kasnije nastavio uz dječju pjesmu i nastupe, kao i rođendansku tortu koju su rezali mališani Anela i Grga.

Naime, vrtićki objekt u Mačkovcu izgrađen je 1982. godine kao jedan od tek nekoliko tada napravljenih na području Čakovca. Danas djeluje u sklopu Dječjeg vrtića „Cipelica“ Čakovec, a u njemu je 40 mališana okupljenih u dvije mješovite skupine od tri do sedam godina. Za njih brinu četiri odgojiteljice i dvije spremačice, odnosno pomoćne kuharice, ističu iz Grada Čakovca.

Zaposlenima je i okupljenima njima njihov rođendan čestitala i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini u svoje ime, u ime osnivača Grada Čakovca, te župana Međimurske županije Matije Posavca.

– Od te 1982. godine kada je vrtić izgrađen pa do danas kroz ove sobe i hodnike prošle su stotine i stotine djece iz Mačkovca, Žiškovca i Slemenica, a sva ona iz tih dana nose lijepa sjećanja, kao što ćete se i vi jednog dana sjećati vaših odgojiteljica, finih obroka koje ste ovdje jeli te vaših prijatelja. Moram u prvom redu zahvaliti svim djelatnicima vrtića i našim odgojiteljicama, reći veliko hvala što uče ove mališane znanju i vještinama koje će im ostati cijeli život, ali i hvala što je danas prepoznatljiv, kvalitetan i što okuplja veselu djecu. Vrtić djeluje u sklopu “Cipelice” i uvjerena sam kako će nove jaslice u Slemenicama biti u „simbiozi“ s DV “Mrav”, jer u njega gravitiraju djeca s područja tri mjesta, te je u tom dijelu grada jedini vrtić. Bravo na divnom programu, pjesmicama i recitacijama o vrtiću i Mačkovcu, sretan vam rođendan – poručila im je gradonačelnica.

Ravnateljica DV “Cipelica” Gordana Šoltić Siladi napomenula je da je vrtić osnovan 25. svibnja 1982. godine, a „Mrav“ je tada otvorio svoja vrata s 2 dvije skupine, koliko ima i danas.

– Kada je formiran ovaj vrtić, ujedno su krenula s radom i dva istovjetna vrtića, jedan u Ivanovcu, drugi u Strahonincu. Čestitam nam svima četiri desetljeća uspješnog rada – zaključila je Gordana Šoltić Siladi.  

Vrtić u Mačkovcu svoju je prepoznatljivost stekao zbog toga jer u njemu odgojiteljice s djecom kroz odgojno-obrazovni rad posebno vode računa o kulturi i običajima našeg kraja. Ujedno je to prvi vrtić u Hrvatskoj gdje je s provođenjem krenuo Head Start program koji je pokrenula Nevenka Holetić, kao bazu za razvoj programa “Korak po korak”.

Gospođe Holetić pritom se prisjetio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga.

– Stalni sam suradnik ove ustanove u proteklih 20 godina, a ovo je zaista vrtić koji je oduvijek bio otvoren za najbliskiju suradnju sa svojom zajednicom i mjesnim odborom. Nijedan društveni događaj ne prolazi bez naših vrtićaraca, a svakako je poseban trag ostavila upravo Nevenka koju su djeca izuzetno voljela – naglasio je Varga.

Međimurje

Župan Posavec priredio prijam za juniorske državne prvake u kuglanju iz Željezničara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najbolje kuglače u Hrvatskoj, ekipu međimurskog Kuglačkog kluba Željezničar, primili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te im osobno čestitali na nedavnom uspjehu – zlatu na ekipnom državnom prvenstvu.

Velikim uspjehom kuglači Željezničara nastavili su sjajan niz postignuća međimurskih sportaša i ponovo promovirali svoj kraj na najljepši mogući način.

Prvacima su kuglači Željezničara postali u Slavonskom Brodu 15. siječnja među 14 najboljih hrvatskih ekipa, a zlatom su se okitili juniori Luka Požega, aktualni viceprvak svijeta, zatim Bruno Halabarec, Noa Branilović i Manuel Korent.

Uspjehu za čakovečko i međimursko kuglanje najveći doprinos dao je najbolji hrvatski junior Luka Požega s nevjerojatnih 613 čunjeva. Bruno Halabarec je pridodao 547 čunjeva, a Noa Branilović i Manuel Korent 529, odnosno 523 čunja.

Predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec te veliki sportski znalac i entuzijast Anđelko Crnčec ne krije ponos.

– Bez obzira na ograničen kapacitet za rad s mladima, rezultati u našem klubu ne izostaju, a sada je tom nizu dodana i najvrjednija medalja – zlatna. Najnoviji rezultat nam je motivacija da još odlučnije uklanjamo prepreke i dosežemo visoke ciljeve – rekao je Anđelko Crnčec te dodao da vjeruje kako je ovaj uspjeh juniora jedan u nizu koji slijedi.

Župan Matija Posavec istaknuo je da i najnoviji uspjeh mladih kuglača svjedoči s kakvim se entuzijazmom radi u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022., rasadištu talenata i riznici najviših sportskih priznanja.

Nove prilike za medalje su pred vratima: za dva tjedna održat će se Svjetski kup u Rijeci gdje će Luka Požega predstavljati našu zemlju, a već u svibnju, u Areni Varaždin, održat će se Svjetsko prvenstvo u kuglanju. Veliki su to izazovi, ali su veliki i potencijali novih snaga Željezničara, garancije da ovaj sport u našem kraju ima budućnost.

– Tajna uspjeha je u moći ponavljanja. Bez pada koncentracije koja se gradi iskustvom. I ovaj sport spoj je glave, ruke i snage – rekao je mladi svjetski viceprvak Luka Požega na pitanje o tome koja je tajna uspjeha.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Dječjem vrtiću „Cvrčak“ maske mudrih sova spremne su za početak fašničkog veselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DV "Cvrčak" Čakovec

Djeca starije vrtićke skupine Fijolice iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Čakovec sa svojim roditeljima i odgojiteljicama započela su s pripremama za nadolazeći fašnik.

Mališani su odabrali masku s likom sove, a zatim su svi zajedno zavrnuli rukave i u veseloj, kreativnoj i radnoj atmosferi spretno krenuli u realizaciju. Međusobno su ravnopravno raspodijelili poslove pa dok su jedni crtali perje na tkaninu, drugi su rezali oblike da bi na kraju zajedno lijepili. Uz druženje i rad vrijeme je brzo prošlo, a maske mudrih sova spremno čekaju Dječji fašnik u Čakovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje