Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO VI. mjesni odbor Varaždin veći od nekih gradova, uskoro će biti podijeljen na dva MO-a

Objavljeno:

- dana

SVEČANA SJEDNICA

Svečanom sjednicom obilježen je Dan IV. mjesnog odbora Varaždina, koji broji oko 9.800 stanovnika, po čemu je veći od pojedinih gradova u Varaždinskoj županiji.

Uređenje kompleksa Sveučilišta Sjever, uređenje sveučilišnog trga,kao i nastavak uređenja parka kod Varaždinskih groblja te uređenja dječjih igrališta, prometnica i nogostupa, neki su od najvećih projekata koji se provode.

– Ove godine Dan IV. MO-a slavimo skromnije nego inače, jer je pred nama veliki posao i velika investicija, a riječ je o enrgetskoj obnovi zgrade. Odlučili smo da se u samim prostorijama MO-a zamijeni stolarija, a Grad Varaždin će nam pomoći dodatnim sredstvima – rekao je Igor Klopotan, predsjednik VI. MO-a.

Napomenuo je da nema uvijek dovoljno novca da bi se realizirali baš svi zahtjevi građana, no navodi da je većina planiranih komunalnih projekata u proteklih godinu dana ipak realizirana.

Klopotan je podsjetio i na prijedlog članova Vijeća da se IV. MO podijeli na dva mjesna odbora te obećao da će se to zasigurno i ostvariti u ovom mandatu. Gradonačelnik  Goran Habuš je istaknuo da mu je posebno drago što IV. MO svoj dan slavi na Dan oslobođenja grada Varaždina i na Dan branitelja Varaždinske županije, a složio se s Klopotanom da je nužna podjela na dva mjesna odbora.

Na svečanoj sjednici uručene su donacije udrugama koje djeluju na području IV. MO-a te VI. OŠ. Napomenuto je da je projekt dogradnje VI. OŠ pred realizacijom.

Inače, u sklopu proslave otvorena je izložba radova učenika u 6. OŠ, a službeno je otvoren i parkić u šumici između Vodovodne ulice i Varaždinskog groblja.

Izvor: Foto: VI. MO VARAŽDIN

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje