Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO VI. OŠ Varaždin: u akciji „Dijete za dijete“ prikupili 291 paket pomoći

Objavljeno:

- dana

Na poziv Dječjeg gradskog vijeća Varaždin, u akciju prikupljanja humanitarne pomoći pod nazivom „Dijete za dijete“ priključila se i VI. osnovna škola Varaždin. Akcija prikupljanja pomoći namijenjena je djeci iz područja pogođenih potresom.

– U razdoblju od 18. siječnja do 10. veljače naši učenici, učitelji te školski suradnici u ovoj su akciji prikupljali pakete koji su sadržavali igračke, društvene igre, slikovnice, priče, dječji higijenski pribor, pribor za školu i slatkiše te najvažnije – poruku prijateljstva. Akcija je provedena uspješno te je prikupljen čak 291 paket pomoći za djecu koji će se distribuirati putem osnovnih DND-a u Sisku i Petrinji. Zahvaljujemo svima velikog srca koji su se uključili u ovu akciju, a samim time i usrećili najmanje – poručuju iz Škole.

Život i društvo

FOTO Uoči Međunarodnog dana žena Alen Runac razveselio je Varaždinke cvijećem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Subotnje prijepodne u Varaždinu mr. sc. Alen Runac, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Varaždina, iskoristio je za obilazak varaždinskog placa i Korza, gdje je brojnim Varaždinkama podijelio jaglace s prigodnom porukom da ozbiljno računa na žene.

– Žene su mi uvijek bile važna potpora i na njih stvarno mogu računati te ih planiram uključiti u još većem broju u javni život. Računam i na glasove žena koje će upravo u meni prepoznati najbolju osobu koja će ostvariti ozbiljne ciljeve u razvoju Grada Varaždina – istaknuo je Runac.

Podršku Alenu Runcu i njegovoj kandidaturi za varaždinskoga gradonačelnika, kao i potporu svim ženama u ostvarivanju prava, svojim su dolaskom i ovoga puta dali predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik HDZ-a Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati