U Casa Latina Clubu u Čakovcu protekloga je petka sve prštalo od improvizacijskih majstorija!

Naime, svoj improvizacijski šou “Kome zvono zvoni?” održala je međimurska trupa Improvgrupa.002. Gledatelji su tako imali prilike uživati u reinkarnacijama Josipa Broza Tita i njegova psa, prizoru iz sapunice “Šarmantni eukaliptus”, autostopiranju u Narniji, multijezičnom daktilografskome kvizu, priči za laku noć na temu makroekonomije i još koječemu.

– Radi se o kazališnoj formi koja se sastoji od raznih dramskih vježbi. One se izvode pred publikom, a od publike se zatim traže prijedlozi za određene scene i stvari koje moderator traži od njih, što znači da glumci na licu mjesta smišljaju izvedbu. Situacije, dakle, mogu biti realne i nerealne, čak je i bolje da su nerealne, te izvođači onda moraju ispoštovati postavke publike.

Šou nosi ime „Kome zvono zvoni?“, jer će se hotelsko zvonce upotrebljavati za početak i kraj ili kao općeniti znak za neku promjenu u sceni – objašnjava inicijator osnutka Grupe i glavni moderator, Bruno Kontrec.

Neograničene mogućnosti

Dodaje da je šou interaktivan, ali sudjelovanje publike pritom opcionalno: svatko participira samo ako želi. Mogućnosti u dramskim igrama pritom su praktički neograničene: jedna igra može, primjerice, od izvođača tražiti da komuniciraju samo pitanjima ili samo grimasama; druga može tražiti da izvođači tijekom izvedbe mijenjaju uloge, dok treća može, na primjer, zahtijevati od glumca da se usputno s tijekom radnje uz pomoć rekvizita počeše po leđima…

Uz Brunu, Improvgrupu čine i Mario Jakšić, Silvio Štefanac, Kristina Štebih, Marko Baksa, Alen Barbić, Dalibor Strišković te Nataša Radiković.

Cijeli je nastup dostupan putem ove poveznice.

Komentari

Komentara