Povežite se s nama

Foto i video

FOTO/VIDEO Improvgrupa.002 opet oduševila publiku u čakovečkom Casa Latina Clubu!

Objavljeno:

- dana

U Casa Latina Clubu u Čakovcu protekloga je petka sve prštalo od improvizacijskih majstorija!

Naime, svoj improvizacijski šou “Kome zvono zvoni?” održala je međimurska trupa Improvgrupa.002. Gledatelji su tako imali prilike uživati u reinkarnacijama Josipa Broza Tita i njegova psa, prizoru iz sapunice “Šarmantni eukaliptus”, autostopiranju u Narniji, multijezičnom daktilografskome kvizu, priči za laku noć na temu makroekonomije i još koječemu.

– Radi se o kazališnoj formi koja se sastoji od raznih dramskih vježbi. One se izvode pred publikom, a od publike se zatim traže prijedlozi za određene scene i stvari koje moderator traži od njih, što znači da glumci na licu mjesta smišljaju izvedbu. Situacije, dakle, mogu biti realne i nerealne, čak je i bolje da su nerealne, te izvođači onda moraju ispoštovati postavke publike.

Šou nosi ime „Kome zvono zvoni?“, jer će se hotelsko zvonce upotrebljavati za početak i kraj ili kao općeniti znak za neku promjenu u sceni – objašnjava inicijator osnutka Grupe i glavni moderator, Bruno Kontrec.

Neograničene mogućnosti

Dodaje da je šou interaktivan, ali sudjelovanje publike pritom opcionalno: svatko participira samo ako želi. Mogućnosti u dramskim igrama pritom su praktički neograničene: jedna igra može, primjerice, od izvođača tražiti da komuniciraju samo pitanjima ili samo grimasama; druga može tražiti da izvođači tijekom izvedbe mijenjaju uloge, dok treća može, na primjer, zahtijevati od glumca da se usputno s tijekom radnje uz pomoć rekvizita počeše po leđima…

Uz Brunu, Improvgrupu čine i Mario Jakšić, Silvio Štefanac, Kristina Štebih, Marko Baksa, Alen Barbić, Dalibor Strišković te Nataša Radiković.

Cijeli je nastup dostupan putem ove poveznice.

Foto i video

FOTO Policija u Varaždinu uzorne vozačice razveselila poklonima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Povodom današnjeg Dana žena policija je u Varaždinu provela akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Na Trgu bana Jelačiću vozačice koje u posljednjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja primile su poklon pakete.

Vozačice su se razveselile cvijeću i drugim poklončićima.

Akciju je već tradicionalno došao podržati i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Aktivna nedjelja: nordijskim hodanjem u Ludbregu započeo „Welcome spring“ festival

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Ludbregu je danas, 7. ožujka, započeo „Welcome spring“ festival – festival sporta, rekreacije i aktivnog života.

Organizatori su pripremili utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Prvo na redu bilo je nordijsko hodanje stazom dugom 10 kilometara. Događaju su se odazvali brojni rekreativci, a građanima se u hodanju pridružio i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Staza je vodila od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim kroz uglavnom šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizira udruga „Narcisa“ Ludbreg koja nordijsko hodanje promovira u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

U subotu, 13. ožujka, na redu je Watermark Kayak, a detalje i raspored ostalih događaja doznajte na linku ispod.

>>„Welcome spring“ festival: Ludbreg u ožujku postaje središtem sporta i rekreacije

„Welcome spring“ će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom, a cilj je popularizacija aktivnog života, odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s današnjeg događaja.

Nastavite čitati