Jučer je u 10 sati kod MURID-ova šatora na Porcijunkulovu započeo 2. Festival medvjedića!

Na otvorenju Festivala klince je zabavljao čakovečki kantautor Igor Baksa. Klinci su s tetama-djelatnicama i volonterima Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu zapjevali i zaplesali uz taktove pjesmice “Kad si sretan”. Zrnca mudrosti s djecom je podijelio i poznati međimurski influencer rane intervencije, ujedno i MURID-ovo zaštitno lice, medvjedić Ranko Murid.

– Festival medvjedića priča je koju smo započeli tijekom prošloga Porcijunkulova, a ove godine smo je nastavili i proširili. Osim što skupljamo financijska sredstva za rad Udruge, medvjedići za djecu imaju odgojnu vrijednost jer darivanjem drugih pomažemo i sebi – istaknula je izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko.

Uz to, priča o medvjedićima ima i ekološku, reciklažnu priču jer zaboravljene igračke mogu nekome drugome izmamiti osmijeh i postati dio nove sretne priče. Otvorenje su podržali i međimurski župan Matija Posavec te čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Nakon otvorenja, djeca su s roditeljima “navalila” na gomile plišanih igračaka koje su MURID-ove djelatnice i volonteri s ljubavlju pripremili za njih. Svog novog omiljenog plišanog prijatelja u MURID-ovu šatoru možete nabaviti svakodnevno od 9 do 21 sat, uz simboličnu minimalnu donaciju od deset kuna.

Komentari

Komentara

loading...