Povežite se s nama

Foto i video

FOTO/VIDEO U Maloj Subotici najglasniji Benkoski Bavarci, Smrt ove godine kočijaš!

Objavljeno:

- dana

Sobočki fašjek započeo je kod paloskoga Cepaša, odnosno kod parka u naselju Palovec.

Maškori s područja Općine Mala Subotica, ali i susjednih, formirali su veliku povorku. Čelo povorke predvodili su mlađi uzrasti. U sredini su se našle razne konceptualne maske, pa tako ni ovdje nisu izostali sveprisutni avioni i stjuardese. Najveselije pak je bilo na samome začelju povorke, gdje su veseli “Bavarci z Benkovca” slavili Benkovecfest. Poklade su u Maloj Subotici počele još u petak, 1. ožujka, kad su maškori skinuli općinsku zastavu sa zgrade Općine te postavili službeni fašjenski barjak. Za glazbenu pratnju parade zadužen je bio Puhački orkestar Općine Mala Subotica. Cilj povorke bilo je parkiralište kod sobočkoga Doma kulture, gdje su se maske mogle pojedinačno ili grupno predstaviti. Nakon dodjele nagrada, održano je suđenje Fašniku, koji je proglašen krivim i spaljen. Uslijedilo je ugodno druženje po lijepom vremenu.

Foto i video

FOTO Učenice i učenici na reviji „Čarobne ruke“ u Varaždinu pokazali svoje vještine i kreativnost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

U nedjelju, 5. veljače, u Hotelu Turist u Varaždinu održana je 1. revija naziva „Čarobne ruke“ u organizaciji Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje iz Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Manifestacija „Čarobne ruke“ uključuje reviju frizera, kozmetičara, modnih dizajnera i galanterista, učenika Srednje strukovne škole Varaždin.

U program su aktivno uključeni i učenici Elektrostrojarske škole Varaždin, medijski tehničari te grafičari/tiskari.

Za dobru atmosferu pobrinula se grupa Plesnog kluba „Feel“ uz vodstvo gospođe Romane Rod.

– Cilj revije je potaknuti učenike strukovnih škola s područja cijele Varaždinske županije da razviju svoju kreativnost, natjecateljski duh i želju za daljnjim usavršavanjem te im pomoći u izgradnji samopouzdanja koje im je neophodno u struci – rekli su organizatori.

Kako je bilo na reviji, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Više od 1300 veselih maškara iz 10 zemalja okupiralo Sračinec i zabavilo mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 3. veljače, počeo je 7. Međunarodni srakarski fašnik, popraćen bogatim programom u organizaciji Udruge maškara „Črna sraka“ i Općine Sračinec.

Nakon sinoćnjeg simboličnog preuzimanja vlasti u Sračincu od strane maškara, danas u 14 sati krenula je velika povorka s više od 1300 maskiranih sudionika iz 10 zemalja – Makedonije, Njemačke, BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije i drugih zemalja.

Vesela povorka krenula je od Osnovne škole Sračinec prema Parku „Velika graba“, gdje se sa svojim koreografijama i maskama predstavila svaka od 50-ak udruga.

Zaista kreativne maškare svojim su transformacijama i programom tako oduševile brojne mještane i druge posjetitelje. Za večeras se u šatoru priprema fešta uz Privatt band + DJ Mireka.

Dodajmo da je Srakarski fašnik treći po veličini u Hrvatskoj, odmah iza Rijeke i Samobora.

Djelić fašničke atmosfere iz Sračinca pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje