Povežite se s nama

Foto i video

FOTO/VIDEO U Maloj Subotici najglasniji Benkoski Bavarci, Smrt ove godine kočijaš!

Objavljeno:

- dana

Sobočki fašjek započeo je kod paloskoga Cepaša, odnosno kod parka u naselju Palovec.

Maškori s područja Općine Mala Subotica, ali i susjednih, formirali su veliku povorku. Čelo povorke predvodili su mlađi uzrasti. U sredini su se našle razne konceptualne maske, pa tako ni ovdje nisu izostali sveprisutni avioni i stjuardese. Najveselije pak je bilo na samome začelju povorke, gdje su veseli “Bavarci z Benkovca” slavili Benkovecfest. Poklade su u Maloj Subotici počele još u petak, 1. ožujka, kad su maškori skinuli općinsku zastavu sa zgrade Općine te postavili službeni fašjenski barjak. Za glazbenu pratnju parade zadužen je bio Puhački orkestar Općine Mala Subotica. Cilj povorke bilo je parkiralište kod sobočkoga Doma kulture, gdje su se maske mogle pojedinačno ili grupno predstaviti. Nakon dodjele nagrada, održano je suđenje Fašniku, koji je proglašen krivim i spaljen. Uslijedilo je ugodno druženje po lijepom vremenu.

Foto i video

FOTO Unatoč oblačnom vremenu, Varaždinci iskoristili slobodnu subotu i prošetali gradom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni tjednik

Varaždinci su se jutros probudili uz temperaturu od par Celzijevih stupnjeva ispod nule, a tijekom dana ona se kretala nekoliko stupnjeva iznad nule.

Oblaci nad gradom tijekom cijelog jutra i popodneva nagovješćuju snijeg koji nikako da počne padati.

Ipak, Varaždinke i Varaždince tmurno vrijeme nije zadržalo u domovima te su neki prošetali gradom, popili kavu, obavili šoping i slično.

Koga smo sve sreli u gradu, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Varaždinu jutros sunce, a na zapadu i jugu županije pljuskovi snijega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi su najavili moguć snijeg za vikend u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Već jutros pljuskovi snijega “pogodili” su dijelove Varaždinske županije. Oko 8 sati gusti snijeg podao je na južnom i zapadnom dijelu Varaždinske županije. Snijeg se lijepo “ulovio” na području Novog Marofa i Ivanca. Neki Ivančani su čak morali metlicom očistiti snijeg sa svojih automobila.

I na širem varaždinskom području pala je pokoja snježna pahulja, ali čim je izašlo sunce su se otopile.

Nešto snijega moglo bi sutra, 22. siječnja, pasti na varaždinskom području, isto kao i u nedjelju i ponedjeljak. Također, u nedjelju navečer očekuje se kiša.

Novi Marof

Naredne fotografije snimljene su oko 8 sati na području Ivanca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje