Pod pokroviteljstvom Općine Vinica održana je u nedjelju, 4. Vinička glazbena večer. Općinska dvorana je i ovaj put bila premala za sve posjetitelje koji su uživali u prekrasnom glazbenom doživljaju i velikim pljeskom podržavali svakog od  izvođača.

Uz glazbenike s viničkog područja u programu ovogodišnje glazbene večeri  sudjelovali su i  zbor Stelarium iz Cestice, TS Frajkani i neizostavni promotor kajkavske pjesme Ivica Pepelko.

Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice zbora Stellarium iz susjedne Općine Cestica koji vodi profesorica Lucija Kolar, a nastavile članice ŽVS Leluja pod vodstvom Katarine Pajtlar. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuli su se tamburaški sastavi Frajkani, Vinički tamburaši i Krijesnice, a publika ih je, kao i obično, podržala velikim pljeskom, baš kao i  nastup Gabriele Hrženjak, studentice 4. godine Muzičke akademije u Zagrebu.

Posjetitelje je naročito oduševio  gost večeri Ivica Pepelko koji je jednu od pjesama izveo u duetu s Gabrielom Hrženjak. U obraćanju publici, Ivica Pepelko pohvalio je održavanje takvih manifestacija te ujedno najavio svoj dolazak i na 5. Viničku glazbenu večer.

Službeni dio programa završio je nastupom viničkog Puhačkog orkestra  pod ravnanjem  profesora Darka Navoja.

a kraju programa svim okupljenima u dvorani obratio se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku, te sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 4. Vinička glazbena večer .

Zahvalu je uputio i posjetiteljima koji su se u  velikom broju okupili, što dokazuje da Viničanci njeguju tradiciju, vole i podržavaju domaću kajkavsku glazbu.

anifestacija je završila zajedničkom izvedbom tradicionalne pjesme ‘Narodil nam se kralj nebeski’, pri čemu se izvođačima pridružio i načelnik, a publika je zasluženo sve sudionike programa  nagradila iskrenim i snažnim pljeskom.

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

 

Komentari

Komentara