Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Više od 400 djece natjecalo se na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Varaždinske županije

Foto: Varaždinska županija

Objavljeno:

- dana

Varaždinski stadion Sloboda bio je 12. svibnja domaćin 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Varaždinske županije, manifestaciji koja je okupila više od 400 djece, dječaka i djevojčica koji su se natjecali u mnogobrojnim sportskim disciplinama.

Natjecalo se ukupno 10 ekipa iz devet vrtića s područja Varaždinske županije, a natjecanja su bila u malom nogometu, bacanju loptice i u atletici – trčanju te skoku u dalj.

Olimpijski festival je otvorila Renata Skoko, pročelnica županijskog Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana koja je tom prilikom pohvalila festival kao jedan pravi dječji projekt koji promiče olimpijske ideale kao što su poštivanje pravila igre, uvažavanje drugih natjecatelja, timski rad te samopoštovanje.

– Ova ponosna i nasmijana lica djece koja smo vidjeli u mimohodu samo nam govore kako organizatori iz godine u godinu stvaraju jednu lijepu priču koja se osjeća i doživljava punim srcem. Čestitam organizatorima na još jednoj lijepoj i dobro odrađenoj organizaciji ove jubilarne olimpijade te sam sigurna da će djeca sa ovog stadiona otići nasmijana i vesela, svaka sa svojom medaljom, puna prekrasnih dojmova, ali i sklopljenih novih prijateljstava – rekla je pročelnica Skoko.

Predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator ovogodišnjeg natjecanja, naglasio je kako su djeca naše blago koje treba čuvati i njegovati te ih poticati na bavljenje sportom kao i pravilno ih usmjeriti u život.

– Cilj Olimpijade je doprinijeti odgajanju djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta i mislim da u tome uspijevamo – rekao je Čop.

Život i društvo

Svi su pozvani na subotnju “Biciklijadu općine Sračinec”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec

Općina Sračinec pozvala je sve mještane i ostale zainteresirane da se u subotu, 21. svibnja, pridruže velikoj “Biciklijadi općine Sračinec”, koja se održava povodom Dana obitelji.

Kao i inače, okupljanje je kod Doma kulture Sračinec gdje u 10 sati, zatim se polako u koloni vozi kroz Sračinec, Svibovec Podravski i do cilja kod starog korita rijeke Drave.

Kod kućica je osigurano osvježenje uz hranu i prigodno družiti.

Važna napomena – djeca sudjeluju uz obaveznu pratnju roditelja.

Dođite u što većem broju, provedimo zajedno dan u prirodi, poziv je iz Sračinca.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici Srednje škole Novi Marof na terenskoj nastavi posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u petak, 13. svibnja, na terenskoj nastavi u okviru koje su posjetili NP Sjeverni Velebit, informacijski centar „Kuća Velebita“, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjaki, Velebitski botanički vrt, zatim Senj s tvrđavom Nehaj i Parkom senjskih književnika te Crikvenicu, gdje su bili u Aquariumu.

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana.

Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

 –Tijekom ove terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – objašnjavaju iz Škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje