Varaždinski gospodarstvenik i najveći hrvatski živući kolekcionar umjetnina Vladimir Malogorski u subotu je proslavio 80. rođendan u društvu članova obitelji te najbližih prijatelja i kolega.

– Vrijeme prolazi nevjerojatno brzo i još uvijek ne vjerujem da sam dočekao 80. godinu života, kojim sam uglavnom zadovoljan. Naime, bilo je i nekih propusta, ali kada se osvrnem na svoj životni put od osam desetljeća, uvjeren sam da će nešto ostati iza mene – naglasio je Malogorski, koji ne skriva da obožava svoj grad i umjetnine.

Za sebe je u pauzi proslave jubileja novinarima rekao da je pravi, „fetivi Varaždinac, koji se prema gradu odnosi kao da je samo njegov“.

– Uvijek želim da moj grad bude najljepši, s razvijenom industrijom i jak u oblasti prosvjete i kulture – poručuje ovaj poznati i priznati varaždinski gospodarstvenik kojeg većina sugrađana stavlja na prvo mjesto kao velikog poznavatelja umjetnosti i zaljubljenika u kolekcionarstvo.

Podsjećamo, Vladimir Malogorski je 57 godina svog života posvetio prikupljanju slika.

– Čak i ako tvrtka koju sam osnovao ne opstane, to se neće dogoditi s djelima koja sam skupio i koja će ostati Gradu Varaždinu. Nažalost, na proslavi mojeg rođendana nema mojih brojnih prijatelja umjetnika, jer više nisu živi, ali zato je tu, između ostalih, drugi najstariji hrvatski slikar i akademik Đuro Seder (92) – rekao je Vladimir Malogorski i dodao kako ima jednu veliku želju, da doživi da se njegova iznimno vrijedna zbirka napokon udomi, kako bi je mogli razgledati Varaždinci i svi koji posjećuju barokni grad.

Komentari

Komentara

loading...