Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Vrijedni učenici Centra Tomislav Špoljar napravili medalje za maratonce, oni im darivali 4.500 kuna

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNI EPILOG

Humanitarni epilog imao je iznimno uspješan 22. Brooks varaždinski polumaraton održan 18. rujna, a na kojem je u četiri utrke na novoj, atraktivnijoj stazi centrom Varaždina nastupilo rekordnih 660 trkača iz desetak zemalja.

Novčanu donaciju u iznosu od 4.500 kuna u četvrtak je ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Marinu Vučiću i voditeljici Učeničke zadruge Gordani Labaš predao predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95 Goran Pongračić.

Naime, od svake startnine sudionika utrke bilo je izdvojeno 10 kuna za Centar, čiji su  polaznici izradili unikatne medalje koje im je na utrci uručio Nikola Dodoš.

– Drago nam je da smo utrci dali humanitarni karakter uključivanjem Centra Tomislav Špoljar. Trčanje je danas stil života, nije to samo sport, nego i uključivanje šire zajednice, pa smo došli na ideju da centar za obrazovanje osoba s poteškoćama u razvoju također uključimo u taj naš događaj. Pomogli su nam, a mi smo dio sredstava od startnina donirali za njihove potrebe. Nadamo se da će suradnja sljedećih godinu biti na višem nivo i da tu djecu i u sportskom smislu uključimo u našu utrku – rekao je predsjednik kluba Pongračić.

Suradnja će biti nastavljena i na 23. izdanju Varaždinskog polumaratona 2017. godine.

– Zahvaljujem Klubu na pozivu i drago nam je da možemo biti dio takve prekrasne manifestacije. To je cjelokupna ideja našeg rada, da budemo dio zajednice i da budemo uključeni tamo gdje možemo, da kroz naš rad dajemo dodanu vrijednost svemu što se događa u gradu i županiji – istaknuo je ravnatelj Vučić.

Voditeljica učeničke zadruge Labaš dodala je da učenici od 17 do 21 godine s većim teškoćama u razvoju u svom programu imaju izobrazbu o obavljanju poslova.

– Unutar tog programa bavimo se keramikom, izrađujemo različite uporabne i ukrasne predmete od keramike. Kad smo bili pozvani da se uključimo s veseljem smo prihvatili. Uključila se kolegica iz likovnog Lila Herceg Nenadić koja je napravila predložak u linorezu, a nakon toga smo mi to prenosili u glinu i napravili proizvod, medalje za trkače – kazala je Labaš.

Polumaratonsku utrku završila su 442 trkača i trkačice, a pobjednici su bili Danijel Fak iz Atletskog kluba Svetice iz Zagreba i Bojana Bjeljac iz Atletskog kluba Žumberak iz Sošica. Utrka je bila i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, a naslove su osvojili zagrebački klubovi, Agram u muškoj i Sljeme u ženskoj konkurenciji.

22. Brooks Varaždinski maraton održan je pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i kao dio obilježavanja Dana branitelja Varaždinske županije, 22. rujna. Iz Trkačkog kluba Marathon 95 na velikoj pomoći u organizaciji Varaždinskog polumaratona zahvaljuju Gradu Varaždinu, gradskom Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam te Policijskoj upravi varaždinskoj, kao i brojnim volonterima te sponzorima.

Izvor: Foto: TK MARATHON 95

Život i društvo

Još jedna godina ulaganja i prosperiteta hrvatske članice Leier grupe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskoj je izražena sklonost gradnji opekom, vođena kvalitetom i dugovječnošću proizvoda, bilo da je riječ o razvojnim projektima nacionalnog i lokalnog interesa ili o investicijama na individualnoj razini. Zbog toga u proizvodnoj tvrtki Leier-Leitl d. o. o. kontinuirano poduzimaju nužne korake za povećanje kvalitete na svim razinama.

Rezimirajući 2021. godinu, tvrtka Leier-Leitl d. o. o., koja pripada jednoj od najvećih europskih tvrtki za proizvodnju građevinskih materijala, može biti više nego zadovoljna. Tijekom godine zaključeno je višemilijunsko ulaganje u robotizaciju, pojačano održavanje proizvodnog pogona, vozni park i upravnu zgradu. Osnovno načelo cjelokupne investicije bilo je racionalizirati potrošnju energenata, povećati kvalitetu opeke te ostvariti bolje uvjete za rad zaposlenika.

Iako su spomenute investicije došle u turbulentnom vremenu, u Leier-Leitlu ponosno ističu da su se isplatile. Implementacijom robota usavršili su i osuvremenili proizvodni proces i približili se zahtjevima tržišta. Što je još važnije, njihovi zaposlenici danas trebaju uložiti manje fizičke snage i napora za postignuti rezultat, čime je učinjen velik iskorak po pitanju njihova zdravlja i sigurnosti na radu.

Kraj godine obilježile su konferencije i međunarodni sastanci.
Leier Grupa je 1. listopada u LCC u Leier centrali u Győru (Jura) organizirala međunarodni sastanak menadžmenta. Vodstva poduzeća Leier Grupe koja uspješno posluju u sedam zemalja – Austriji, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj i Ukrajini – razgovarala su o postignutim rezultatima, realiziranim investicijama i budućim planiranim ulaganjima prema ekološki osviještenoj proizvodnji. To je moguće jer je cijela grupacija u 2020. godini ostvarila promet veći od 300.000.000 eura.

Austrijska gospodarska komora (WKO) je 12. i 13. listopada u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu organizirala konferenciju pod nazivom “Proširenje prometnih koridora u Hrvatskoj – težište cesta” s ciljem unapređenja suradnje austrijskih i hrvatskih tvrtki u realizaciji budućih projekata u tom sektoru. Konferencija je Leier-Leitlu d. o. o. bila idealna prilika za ponovni susret s najvažnijim hrvatskim tvrtkama i institucijama zainteresiranima za te projekte. Zaključak konferencije je bio da će, zahvaljujući EU fondovima, Hrvatska u idućih 10 godina na raspolaganju imati sredstva u visini većoj od 20 milijardi eura za proširenje brojnih područja poslovanja u zemlji, te ih je potrebno početi koristiti što prije.

Godinu 2021. Leier-Leitl d. o. o. pamtit će kao prosperitetnu, punu izazova čijem je ostvarenju još boljih rezultata svojim elanom, radom i odgovornošću pridonio svaki pojedini zaposlenik, te završava dodjelom izdašnih božićnica, jer osnovni i glavni cilj i dalje ostaje zadovoljstvo zaposlenika. Kao što gospodin Michael Leier kaže: „Sve što danas čini Leier Grupu jakom i stabilnom ne bi bilo moguće bez naših angažiranih i motiviranih zaposlenika te iskreno zahvaljujem svakom od njih pojedinačno.”

Naravno, zahvalama i čestitkama pridružuje se vodeći tim Leier-Leitla d. o. o.

Tvrtka Leier-Leitl je svoje društveno odgovorno ponašanje pokazala i dokazala nakon razornog potresa na području Banovine. U tom angažiranom djelovanju ističe se i donacija opeke za izgradnju obiteljske kuće u Petrinji, čime se osiguralo da četveročlana obitelj Kajić ponovno izgradi svoj dom i što brže zaboravi nedaću zbog koje su svoj prvi dom izgubili.

Kvaliteta opeke koja se izrađuje u proizvodnom pogonu u Turčinu pravi je odabir za važne projekte diljem Hrvatske – od krajnjeg istoka do krajnjeg juga. Jedan od najudaljenijih projekata realiziranih opekom iz proizvodnog pogona u Turčinu te Leier sustavom dimnjaka je Policijska postaja u Imotskom, udaljena više od 570 kilometara. Za pregradne zidove spomenute zgrade utrošeno je 7500 komada visokokvalitetne Leiertherm opeke 25 U+Z. Zanimljiva je činjenica da je u izgradnju Arene living Zagreb, objekta sa 130 stambenih jedinica i šest poslovnih prostora, ugrađeno više od 21.000 Leiertherm opeke, također za pregradne zidove.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mali keramičari I. OŠ Varaždin od gline izrađivali ukrase za bor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I. OŠ Varaždin

Mali keramičari I. osnovne škole Varaždin, ujedno i članovi Učeničke zadruge Barok, marljivo se pripremaju za Božić i Božićni sajam.

Iz škole objašnjavaju da su učenici od gline izrađivali ukrase za bor.

– Kako su već pravi mali majstori keramičari, izrada ukrasa je išla brzo i glatko. Izradili su pahuljice, zvjezdice, srca, čizmice… Kad se osuše, obojat će ih i ispeći u peći za keramiku – navode. Kako izgledaju njihovi radovi, provjerite u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje