Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Zahvalni susjedi i brojni prijatelji ispratili u mirovinu Jelenu Zimić

Objavljeno:

- dana

LEGENDARNA OPTIČARKA

Nakon ukupno 41 godine rada, od kojih je 24 godine provela u preloškoj Optici “Lineta”, Jelena Zimić je u subotu, 25. ožujka, proslavila odlazak u zasluženu mirovinu.

Veliki broj korisnika njezinih usluga iz Donjeg Međimurja još će dugo pamtiti svu stručnost i profesionalnost koja ju je krasila.
– Pored osobina koje su preduvjet za profesiju optičara, začuđujuća je bila njezina ljubaznost i neposrednost, a iznad svega ljudskost. To je samo dio razloga zbog kojih ćemo je svi zasigurno dugo pamtiti – ističe Milan Logožar, jedan od njezinih brojnih poklonika.

Jelena će veliki dio svojih umirovljeničkih dana provesti u obiteljskom voćnjaku

Osim rješavanja problema vida, Jelena Zimić je bila pomoć i podrška poznanicima u rješavanju njihovih svakodnevnih problema. Njezina srdačnost i spremnost da ih s pozornošću sasluša bila je bezgranična. Ljudi su se radi takvoga njezinog pristupa bez ograda otvarali i iznosili svoje male ili velike probleme. Sve to dovelo je do toga da je Jelena doživljavana ne samo kao optičarka nego prije svega kao osoba koja svakome nastoji pomoći. Činila je to savjetom ili bi iznašla neki drugi, adekvatan način.

– Zahvaljujući predanom profesionalnom radu i spremnosti da svakome priskoči u pomoć kada je najpotrebnije, ispraćena je u mirovinu na način koji će se još dugo pamtiti. Naime, oko podneva, po završetku posljednjeg radnog dana, uz poslodavce i obitelj, počeli su se spontano okupljati susjedi i prijatelji, koji su joj pripremili nezaboravan, ali prije svega zaslužen ispraćaj u mirovinu – naglasio je Logožar.

Rastanak uz šampanjac

Stoga ne čudi da su štovatelji ove neumorne dame pristizali sa svih strana, a uz zvuke limene glazbe i harmonike ispraćaj je potrajao do kasnih popodnevnih sati.
Ritualnom otvaranju šampanjca pridružio se preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek, koji se okupljenima ovog puta pridružio bez protokola, kao susjed i prijatelj. Nakon završetka proslave u Prelogu, Jelena se nastavila družiti s članovima obitelji u krugu bliskih prijatelja. Slavilo se u voćnjaku obitelji Zimić u Čukovcu, gdje će Jelena provoditi veliki dio svojih umirovljeničkih dana.

Izvor: Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje