Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Zahvalni susjedi i brojni prijatelji ispratili u mirovinu Jelenu Zimić

Objavljeno:

- dana

LEGENDARNA OPTIČARKA

Nakon ukupno 41 godine rada, od kojih je 24 godine provela u preloškoj Optici “Lineta”, Jelena Zimić je u subotu, 25. ožujka, proslavila odlazak u zasluženu mirovinu.

Veliki broj korisnika njezinih usluga iz Donjeg Međimurja još će dugo pamtiti svu stručnost i profesionalnost koja ju je krasila.
– Pored osobina koje su preduvjet za profesiju optičara, začuđujuća je bila njezina ljubaznost i neposrednost, a iznad svega ljudskost. To je samo dio razloga zbog kojih ćemo je svi zasigurno dugo pamtiti – ističe Milan Logožar, jedan od njezinih brojnih poklonika.

Jelena će veliki dio svojih umirovljeničkih dana provesti u obiteljskom voćnjaku

Osim rješavanja problema vida, Jelena Zimić je bila pomoć i podrška poznanicima u rješavanju njihovih svakodnevnih problema. Njezina srdačnost i spremnost da ih s pozornošću sasluša bila je bezgranična. Ljudi su se radi takvoga njezinog pristupa bez ograda otvarali i iznosili svoje male ili velike probleme. Sve to dovelo je do toga da je Jelena doživljavana ne samo kao optičarka nego prije svega kao osoba koja svakome nastoji pomoći. Činila je to savjetom ili bi iznašla neki drugi, adekvatan način.

– Zahvaljujući predanom profesionalnom radu i spremnosti da svakome priskoči u pomoć kada je najpotrebnije, ispraćena je u mirovinu na način koji će se još dugo pamtiti. Naime, oko podneva, po završetku posljednjeg radnog dana, uz poslodavce i obitelj, počeli su se spontano okupljati susjedi i prijatelji, koji su joj pripremili nezaboravan, ali prije svega zaslužen ispraćaj u mirovinu – naglasio je Logožar.

Rastanak uz šampanjac

Stoga ne čudi da su štovatelji ove neumorne dame pristizali sa svih strana, a uz zvuke limene glazbe i harmonike ispraćaj je potrajao do kasnih popodnevnih sati.
Ritualnom otvaranju šampanjca pridružio se preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek, koji se okupljenima ovog puta pridružio bez protokola, kao susjed i prijatelj. Nakon završetka proslave u Prelogu, Jelena se nastavila družiti s članovima obitelji u krugu bliskih prijatelja. Slavilo se u voćnjaku obitelji Zimić u Čukovcu, gdje će Jelena provoditi veliki dio svojih umirovljeničkih dana.

Izvor: Foto:

Međimurje

Na području Međimurske županije danas dva slučaja zaraženih COVID-om, u bolnici četiri pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 3,03% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 11. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.887 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Cividini uručila certifikate 48-ero prodavača na čakovečkoj tržnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nedavno obnovljena čakovečka Gradska tržnica certificirana je seljačka tržnica, što znači da na njoj proizvode mogu prodavati i lokalni proizvođači.

Da je uistinu riječ o domaćim proizvodima, jamči certifikat koji se prodavačima dodjeljuje svake godine. Za 2021. certificiranje je provedeno u lipnju, dobilo ih je 48 proizvođača, a ove subote, 24. srpnja, uručila ih je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Prilikom uručivanja certifikata, gradonačelnica Cividini rekla je da se trendovi i briga za zdravlje građana s kupnje povrća i voća u supermarketima ponovno okreću prema domaćim, lokalno uzgojenim proizvodima.

– Stoga je važno da je roba koja se prodaje na Gradskoj tržnici uistinu proizvedena na našim seljačkim gospodarstvima. Upravo certificiranje svima nama potvrđuje da je ono što kupimo kod prodavača, plod rada i truda naših poljoprivrednika. Važno je i to što kupnjom takvih proizvoda pomažemo i našim seljacima te tako pridonosimo očuvanju domaće poljoprivrede koja se teško nosi s konkurencijom velikih trgovačkih lanaca – istaknula je Cividini.

„Proizvodi hrvatskog seljaka“

U pratnji gradonačelnice prilikom podjele certifikata bio je i direktor Gradskog komunalnog poduzeća ČAKOM Ivica Perhoč koji je rekao da se certificiranje provodi od 2012. godine, u skladu s pravilima Udruge hrvatskih tržnica.

Dodijeljenim certifikatom, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ostvaruje pravo uporabe oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“, koja je namijenjena označavanju poljoprivrednih proizvoda i prerađevina standardne kvalitete proizvedenih na području Hrvatske koji se izravno prodaju na tržnicama.

Svrha certifikacije je olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima uz jamstvo porijekla proizvoda.

Prve godine bilo je certificirano 36 proizvođača, dok ih danas na čakovečkom placu ima 48.

Riječ je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz Međimurja i okolnih županija koji prodaju na čakovečkoj tržnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje