Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Započelo je cijepljenje u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu: građani stižu po dozu AstraZenece

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

– Danas smo počeli s prvim masovnim cijepljenjem, odnosno prvim punktom u Varaždinskoj županiji, pozvano je više od 1000 ljudi, a cijepi se samo s jednom vrstom cjepiva, AstraZenecom, koja je u Hrvatskoj dosta osporavana. U Zagrebu smo imali vrlo mali odaziv na cijepljenje, a vidjet ćemo kako će to biti u Varaždinu – istaknuo je jutros, 9. travnja, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj.

Naime, u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu od 8 sati započelo je procjepljivanje građana protiv COVID-a 19, a osobe koje su došle odazvale su se pozivu liječnika obiteljske medicine i starije su od 65 godina. Osobe su naručene svakih deset minuta, po grupama od 24 osobe, po liječnicima obiteljske medicine kojima pripadaju.

– Povratne informacije od liječnika obiteljske medicine navode da je bilo dosta problema pri naručivanju, praktički svaki treći je pristao na cijepljenje tim cjepivom. Nažalost, cijepimo s onime što imamo. Imamo najavu da će uskoro stići veće količine Pfizera pa ćemo sukladno tome i otvarati punktove – objašnjava Bosilj.

Najavio je da će se cijepljenje u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu nastaviti i u idućem tjednu, a biti će procijepljeno više od 1500 građana Varaždinske županije. Za taj punkt pacijenti će se naručivati putem platforme cijepise.zdravlje.hr.

– Apeliram na građane da se prijave na tu platformu jer je platforma prije dva dana bila jako slabo popunjena, svega 2600 osoba se prijavilo, i svega 260 starijih od 65 godina – poručio je Bosilj, navodeći da će Zavod biti spreman za otvaranje punktova i u drugim gradovima ove županije, u Novom Marofu, Ludbregu i Ivancu, kada će to biti potrebno.

Jesu li građani u strahu i zašto je odaziv slab, odgovorila je Katica Čusek Adamić, dr.med.spec.epidemiolog, voditeljica epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Istaknula je da građani koji su se danas odazvali „nisu u strahu, već su to ljudi koji uistinu vjeruju da je cijepljenje lijek u ovoj epidemiji, što je i istina.“

– Rizik i strahovi od mogućih pojava tromboembolije su značajno vrlo mali u odnosu na rizik da dobijete koronu. Tako da mjerit ta dva rizika je neusporedivo i cijepljenje svakako ima smisla, i treba ga obavit, a ne mjerit se prema nuspojavi koja još stručno nije dokazana – navela je epidemiologinja Čusek Adamić.

Potom je načelnik Stožera civilne zaštite Robert Vugrin naglasio da u Varaždinsku županiju stiže cjepivo sukladno broju stanovnika te da je dosad pristiglo 24.000 doza cjepiva, od kojih je nešto više od 18.000 osoba dobilo barem jednu dozu, a nešto više od 4000 osoba dvije doze.

– Najavljeno je od strane premijera i članova nacionalnih stožera da bi u travnju trebalo dolaziti mnogo više doza, najavljeno je 18.800, od čega 8300 Pfizera, 7000 AstraZenece, skoro 3000 Moderne i 600 doza po prvi puta Johnson&Johnson cjepiva – otkrio je Vugrin, nakon kojeg je koordinatorica cijepljenja na punktu u Gospodarskoj školi Varaždin Irena Stipešević-Rakamarić, ujedno i zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, zahvalila svima koji sudjeluju u organizaciji: djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo, studentima Sveučilišta Sjever, Zavodu za hitnu medicinu, volonterima Crvenog križa i Civilne zaštite, kao i ravnateljici Gospodarske škole Varaždin Katici Kalogjera Novak.

U fokusu

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava tehnologa procesne kontrole (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete do 14.5. Potrebna je visoka stručna sprema kemijskog ili srodnog tehničkog usmjerenja, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Očekuje se napredno korištenje MS Office paketa, poznavanje SAP-a i produktivnost. Poželjna je osposobljenost za sustav upravljanja ISO 9001. Poslodavac omogućuje ugovor na neodređeno vrijeme, ugodnu radnu atmosferu te izazove s punim radnim vremenom u međunarodnom okruženju. Prijavite se.

Glovo zapošljava dostavljača (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 3.6. Nudi se zarada do 12.000 kuna mjesečno, isplata svaka dva tjedna ili prema dogovoru s poslodavcem te fleksibilno radno vrijeme. Moguće je korištenje vlastitog vozila. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. zapošljava na poziciji Java razvojni programer (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijaviti se možete najkasnije do 17.5. Od kandidata se očekuju minimalno godina dana radnog iskustva, dobro razumijevanje Java programskog jezika, razumijevanje objektno orijentiranog programiranja i razvoja web aplikacija, razumijevanje API-ja i arhitekture usmjerenih na usluge. Prednost donosi poznavanje alata za inačicu koda (GIT). Prijavite se.

iC artprojekt d.o.o. traži nova pojačanja na pozicijama diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž) i prvostupnik/ tehničar elektrotehniče struke (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijaviti se možete do 15.5. Potrebno je znanje engleskog i njemačkog jezika te vozačka dozvola B kategorije. Aplicirajte.

Workforce za potrebe klijenta traži agenta u tehničkoj korisničkoj podršci na njemačkom jeziku (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 15.5. Poslodavac nudi rad u modernom i udobnom uredu, rad u smjenama i sa suvremenim alatima, a moguć je ugovor na neodređeno. Potrebno je izvrsno znanje njemačkog jezika i vrlo dobro snalaženje na računalu. Prijavite se.

Tehnik Metal d.o.o. traži računovođe (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijaviti se možete do 13.5. Posao obuhvaća samostalno obavljanje svih računovodstvenih poslova. Uvjeti su srednja stručna sprema ekonomskog ili sličnog smjera, iskustvo u radu na računovodstvenim poslovima i minimalno trogodišnje iskustvo rada. Provjerite detalje ovdje.

Wollsdorf Components d.o.o. zapošljava radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Jalžabet, a prijave su otvorene do 28.5. Potrebno je više osoba na poziciji. Posao podrazumijeva rad u proizvodnji u pogonu za obradu kože. Poslodavac nudi stimulativna i redovita primanja, dodatak za rad u noćnoj smjeni i za ostvarene ciljeve u grupi. Više na linku.

Floor Roof Project j.d.o.o. zapošljava hidroizolatera (m/ž). Mjesto rada je Orehovica, a prijave su otvorene do 15.5. Potrebno je više osoba na poziciji. Posao podrazumijeva hidroizolaterske radove. Uvjet je završena srednja škola. Nudi se mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Pavlic – Asfalt – Beton d.o.o. traži vozača kamiona (m/ž) u Donjem Kraljevcu. Rok prijave je 25.5. Potrebna je osoba s vozačkom dozvolom C+E kategorije. Nema rada vikendom, a nude se redovita i iznadprosječna primanja. Provjerite detalje ovdje.

Dom za starije i nemoćne osobe Matija traži pomoćnog radnika na odjelu njege (m/ž). Mjesto rada je Babinec, a prijaviti se možete najkasnije do 15.5. Posao obuhvaća pomoćne poslove u njezi korisnika doma za starije i nemoćne osobe. Nudi se mogućnost rada na neodređeno. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Pataftin plan digitalizacije: Varaždin bez birokracije, šaltera, papira i pečata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pandemija je pokazala da je digitalizacija moguća ali i poželjna. Varaždin zaslužuju biti bolji grad, bez birokracije, papira, šaltera i pečata, poručio je gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta.

– Grad Varaždin ima FOI i puno mladih programera i stručnjaka s tog područja i zato moramo biti predvodnik digitalizacije – rekao je Patafta i poručio da će papire poslati u ropotarnicu prošlosti.

– U 21. stoljeću moramo omogućiti Varaždincima da s gradskom administracijom i javnim poduzećima rade i komuniciraju digitalno. Naslanjajući se na sustav e-građani uspostavit ćemo sustav u kojem su šalteri i obrasci nepotrebni. Sve se može i mora obaviti digitalno i u vrijeme koje građanima odgovara – istaknuo je Patafta i pojasnio kako će građani zahtjeve i dokumente moći predati i navečer iz udobnosti fotelje svojeg dnevnog boravka.

– Grad mora, i imat će, sve svoje servise dostupne građanima na njihovim pametnim telefonima. Građani će u svakom trenutku imati pristup svim potrebnim informacijama i znati u kojem je statutu njihov zahtjev – rekao je Patafta.

Neće biti potrebe obilaziti šaltere, prikupljati papire i ganjati pečate.

– Uvodit ćemo najnovije tehnologije pametnog grada u sve komunalne usluge. Inzistirat ćemo na pametnoj rasvjeti koja će štedjeti proračun, pametnom sustavu parkiranja koji će štedjeti vrijeme, gorivo i živce naših sugrađana. Uvest ćemo pametne kante za smeće, korištenje najnovijih tehnologija u upravljanju prikupljanja otpada, pametne semafore i upravljanje prometom i slično. Grad Varaždin postat će predvodnik u uvođenju najmodernijih tehnologija za najveći mogući komfor građana – rekao je Patafta.

Nastavite čitati