Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Završio je ljetni karate kamp Tigrić: okupio se velik broj mladih

Objavljeno:

- dana

U sportskoj dvorani Srednje škole Prelog u srijedu, 25. kolovoza, završio je 16. po redu besplatni ljetni karate kamp Tigrić.

I ove godine kamp je održan pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga Grada Preloga te u organizaciji Karate kluba Mihovil iz Preloga, a pod stručnim vodstvom trenera Miljenka Krušelja, Nikole Markana, Luke Marđetka, Maje Šestak i Leone Krušelj.

Pod motom „Jedan više na treningu, jedan manje na ulici“ velik broj djece i mladih okupio se kako bi učili borilačke tehnike i tehnike samoobrane te na taj način jačali tijelo i duh. Sadašnji i budući članovi kluba kao i njegovi simpatizeri treniranjem i radom na sebi priveli su kraju ljetne praznike i mentalno se pripremili za što uspješniji početak nove školske godine.

Bavljenje sportom izrazito je bitno za zdravlje i kvalitetu života svakog pojedinca stoga treneri pozivaju sve zainteresirane osobe da se pridruže radu kluba i njegovoj veseloj sportskoj zajednici. Treninzi se odvijaju utorkom i četvrtkom u vremenu od 19 do 20 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Prelog uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje