Povežite se s nama

Događanja

FOTO: Zeleni Jura u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

JEDINSTVENI DOGAĐAJ

Prošao je Uskrs i u Maruševec je ponovno stigao Zeleni Juraj!

Stari narodni običaj, specifičan za maruševečki kraj ove je godine oživio na Uskrsni ponedjeljak: Jura Zeleni “odjeven” u zeleno granje obišao je gotovo cijelu općinu.

Od crkve u Maruševcu pa kroz Čalinec prema Novakima pratila ga je tradicionalna povorka u kojoj su sudjelovali članovi KUD-a Klaruš Maruševec, DVD-a Maruševec, Kuburaške udruge KUM Maruševec i Konjičke udruge “Konj moj prijatelj”.

Proslava Dana općine

Time je započela i proslava Dana općine Maruševec, čiji je zaštitnik sveti Juraj.

Mještane i njihove goste ovaj tjedan očekuju sportski i kulturni događaji. Na igralištu u Jurketincu će 24. travnja u 17 sati početi Kup općine u velikom nogometu, a 27. travnja u 9 sati kup u malom nogometu.

U subotu 26. travnja dva događaja: u 11 u Donjem Ladanju paintball turnir s općinskim vijećnicima, a u 19 sati u Domu kulture u Čalincu 1. večer 13. dana folklora Maruševec 2014. Druga večer folklora bit će održana 27. travnja u 17 sati.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati