Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Zlatko Dalić i obitelj Kerekeš fotografirani za novo izdanje kalendara za pomoć djeci sa sindromom Down

Objavljeno:

- dana

Srebrni izbornik Zlatko Dalić, Dino Rađa iz Kuće slavnih, raspjevana Vanna i nasmijani Kerekeši fotografirani su za novo izdanje humanitarnog kalendara „Velike i male zvijezde 2019.” za pomoć djeci sa sindromom Down.

– Ovo je neponovljivo iskustvo, hvala organizatorima što su me pozvali. Prekrasno je biti dio ovog divnog projekta. Za djecu uvijek treba naći vremena – rekao je Dalić kojeg je u Čakovcu dočekala gomila velikih i malih obožavatelja. Najviše smijeha na snimanju bilo je s glumačkom obitelji Kerekeš. Otac Ljubo kao Dimnjačar i sin Jan kao domar iz predstave „Krtice” dobili su svoje dvojnice – dimnjačarku Stelu i krticu Lenu. Inače, obitelj Kerekeš dugog je humanitarnog staža. Odigrali su stotine predstava za potrebite. I opet će, jer kažu: – Ovo nam je super iskustvo, već smo sudjelovali na prethodnim akcijama. Djeca su jednostavna, vesela i razdragana i upravo se pored njih mi također pretvaramo u djecu i nije nam bio problem ovdje doći – istaknuli su.

Devet fotografija

Do sad je snimljeno devet fotografija kalendara „Velike i male zvijezde 2019.”, a organizatori Tamara Peras i Vjeran Žganec Rogulja su prezadovoljni. – Najvažnija je emocija, a toga ovdje ne nedostaje. I velike i male zvijezde su pravi profesionalci, a najvažnije je da na kraju ostvarimo svoj cilj, skupimo što više novaca za mališane sa sinromom Down – rekao je profesionalni fotograf Pixella i jedan od autora projekta Vjeran Žganec Rogulja. S njim se slaže i suautorica projekta, rukovoditeljica HRT-ovog centra Čakovec i Varaždin, Tamara Peras, te dodaje: – Srce mi je ko kuća. Toliko je ljubavi i pozitivnih emocija na snimanju i to i od velikih i od malih zvijezda da vam ne mogu opisati. Svi dišemo ko jedno prema istom cilju, da osiguramo što je više moguće novca za te mališane, ali i da senzibiliziramo javnost, da vode računa o djeci s teškoćama u razvoju i da im svi zajedno pomognemo svakom djetetu rast i razvoj njegovih sposobnosti do njihovih individualnih maksimuma, gdje god čiji maksimum bio – navela je Peras.  

Život i društvo

DVD Čret pobjednik vatrogasnog Memorijala “Darko Komes”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Višnjici je, u organizaciji DVD-a Višnjica, održan Memorijal “Darko Komes”. Riječ je o vatrogasnome natjecanju operativnih vatrogasaca koje višnjički vatrogasci organiziraju u spomen na svoga preminuloga kolegu i člana DVD-a Višnjica Darka Komesa.

Ovogodišnje, peto izdanje Memorijala okupilo je u Višnjici vatrogasne ekipe iz pet vatrogasnih društava – DVD-a Lepoglava, DVD-a Kamenica, DVD-a Novi Marof, DVD-a Čret i DVD-a Mače.

Uoči početka natjecanja okupljene vatrogasce pozdravili su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Republike Slovenije Franjo Bukovec, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga te, u ime domaćina natjecanja, predsjednik DVD-a Višnjica Stjepan Križanec.

Pripreme

– Vatrogasci čine veliku obitelj koja, potvrđuje i ovo natjecanje, ne zaboravlja svoje kolege. Ovakva natjecanja ujedno pomažu vatrogascima da se što bolje pripreme za intervencije koje ih u budućnosti očekuju. Također, pružaju im prigodu i da se što bolje upoznaju i razmijene iskustva. Sve to pomoći će im da uspješno odrade intervencije na koje će, kada bude potrebno, izaći – istaknuo je gradonačelnik Škvarić, zahvalivši vatrogascima na onome što čine štiteći živote i imovinu građana.

Pobjeda, i to treća zaredom, nakon višesatnog natjecanja pripala je ekipi DVD-a Čret, koja je tako u trajno vlasništvo osvojila prijelazni pehar. Drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Mače, treće DVD-a Lepoglava, četvrto DVD-a Novi Marof, a peto DVD-a Kamenica.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Vinici održan koncert ENDeM kvarteta i Zagreb Brass Quinteta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Koncert sastava ENDeM kvartet i Zagreb Brass Quinteta održan je u petak, 15. listopada, u dvorani Općine Vinica na kojem su nastupili akademski glazbenici s općinskog područja Mihael Hrgar i Marko Gerbus te drugi.

Ideja o održavanju koncerta potekla je od dvoje diplomiranih glazbenika, koji osim što sviraju diljem Lijepe naše šire glazbu i izvan granica. Želja je bila da naprave koncert i mještane općine Vinica upoznaju s glazbom koju sviraju.

Glazbena priča o Mihaelu Hrgaru i Marku Gerbusu započela je u puhačkom orkestru Vinica gdje je sve krenulo kao razonoda. Kroz obrazovanje su uložili mnogo truda da bi imali mogućnost svirati u različitim sastavima i orkestrima.

Međutim iz hobija se razvila i karijera, što potvrđuje izjava Mihaela Hrgara: „Pri samom početku učenja sviranja, sve je to bila moglo bi se reći nekakva zanimacija, koja možda i osobno s moje strane nije bila preozbiljno shvaćena, no na kraju nam postala je profesija. Čudo je kakvu moć glazba ima!”

U sastavu Zagreb Brass Quinteta, predvođeni Mihaelom Hrgarom, sviraju Alen Vađunec i Peter Firšt na trubama, Ante Medvidović na rogu te Mate Đuzel na trombonu. Sastav koji predstavlja Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pijanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) te Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), ujedno su i kolege s kojima je studirao i pokrenuo kvartet saksofona ENDeM.

Mještani i zaljubljenici u glazbu imali su prilike uživati u skladbama glazbenih djela Albenza, Petita, Iturraldea, Offenbacha, Bernsteina, Morricona i drugih.

Na kraju koncerta obratio se načelnik Općine Vinica Branimir Štimec zahvalio se gostujućim glazbenicima te podijelio prigodne poklone.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje