Povežite se s nama

Život i društvo

Fotografija Ivančana Zorana Stanka na naslovnici službene stranice Ujedinjenih naroda!

Objavljeno:

- dana

Iznimna stvar

Iznimno priznanje stiglo je ivanečkom fotografu Zoranu Stanku. Naime, njegova fotografija snimljena na Kamiškim Alpama u Sloveniji krasi službenu stranicu Ujedinjenih naroda

Ista fotografija na natječaju Svjetske meteorološke organizacije (WMO) uvrštena je među pobjedničke i krasi samu naslovnicu kalendara za 2017. godinu. 

Sada je stiglo još već priznanje budući da je prije Stankove fotografije na naslovnici UN-ove službene stranice bila fotografija novoizabranog tajnika UN-a Antonija Guterresa.

– Ovo je iznimna čast i priznanje – rekao nam je kratko Stanko. 

Ivančan je inače član Crometeo tima, i njegove fotografije su objavljivane i u National Geographicu. Veliki je ljubitelj životinja i već nekoliko godina izrađuje kalendar s motivima zagorskog kraja, a sav prihod od prodaje ide kao donacija Udruzi Spas. 

Njegova epska fotografija na naslovnoj stanici službene stranice UN-a bit će nekoliko tjedana. 

Izvor:
Foto: www.un.org

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati