Povežite se s nama

Život i društvo

Fotografija Ivančana Zorana Stanka na naslovnici službene stranice Ujedinjenih naroda!

Objavljeno:

- dana

Iznimna stvar

Iznimno priznanje stiglo je ivanečkom fotografu Zoranu Stanku. Naime, njegova fotografija snimljena na Kamiškim Alpama u Sloveniji krasi službenu stranicu Ujedinjenih naroda

Ista fotografija na natječaju Svjetske meteorološke organizacije (WMO) uvrštena je među pobjedničke i krasi samu naslovnicu kalendara za 2017. godinu. 

Sada je stiglo još već priznanje budući da je prije Stankove fotografije na naslovnici UN-ove službene stranice bila fotografija novoizabranog tajnika UN-a Antonija Guterresa.

– Ovo je iznimna čast i priznanje – rekao nam je kratko Stanko. 

Ivančan je inače član Crometeo tima, i njegove fotografije su objavljivane i u National Geographicu. Veliki je ljubitelj životinja i već nekoliko godina izrađuje kalendar s motivima zagorskog kraja, a sav prihod od prodaje ide kao donacija Udruzi Spas. 

Njegova epska fotografija na naslovnoj stanici službene stranice UN-a bit će nekoliko tjedana. 

Izvor:
Foto: www.un.org

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje