Povežite se s nama

Kultura

Fotografije putuju na izložbe, autori doma

Objavljeno:

- dana

FOTO KLUB VARAŽDIN

Iako Foto klub Varaždin nikada nije imao manje prihode, uspjesi ne izostaju ni ove godine. Radovi članova odabrani su za izlaganje u Švicarskoj, Zagrebu, Krapini, Požegi i Karlovcu.

– Fotografije Željka Plantaka izabrane su za međunarodnu izložbu “Čovjek i fotoaparat” u Zagrebu, a na 7. Zagorskom likovnom salonu u Krapini bit će izložene dvije fotografije Stanka Totha. Na izložbi fotografija “Knjiga svaki dan 2015.”, koja se priređuje uz Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega, izloženi su pak radovi Dražena Zrinskog i Stanka Totha. Na izložbi Hrvatske kulturne zajednice u Švicarskoj Franu Đurašinu i Ericu Vidoviću, učenicima 8. razreda, dodijeljene su zahvale za izlaganje – doznajemo iz Predsjedništva Foto kluba.

Entuzijazam

Iako su autori pozvani na svečana otvaranja, odnosno na dodjele priznanja i nagrada, odazvati se ne mogu: klub nema novaca ni da bi financirao putovanje u obližnji Zagreb ili Krapinu.
– Nažalost, zbog nedostatka sredstava ni učenici Fran Đurašin i Eric Vidović ne mogu prisustvovati podjeli priznanja Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske koja će biti održana u subotu 9. svibnja u Hrvatskoj kući “Materina priča” u Zagrebu – kažu u Foto klubu.
Ističu i da je Viktorija Milec svojim radovima zavrijedila poziv na sudjelovanje na Foto danima mladih u Karlovcu od 7. do 12. svibnja. I dok pripremaju zanimljivu samostalnu izložbu fotografija člana kluba Franje Lukača, projekt “Vlak kreativnih ideja” moraju otkazati. – Unatoč maksimalnim naporima da 1. srpnja ponovno pokrenemo međunarodnu vožnju i proslavimo obljetnicu ulaska Hrvatske u EU, nismo dobili financijske potpore. To je bila udarna manifestacija u sklopu programa “Fotografija iznimna kreativna inspiracija” koju provodimo tijekom cijele godine.
Posebno zahvaljujemo prijateljima iz udruge “Stakleno zvono”, koji su svojim radom pomagali izvođenje tog programa, za koji ove godine, nažalost, još nismo dobili financijska sredstva – navode i poručuju da entuzijazam unatoč besparici ne splašnjava te da mladi i stariji članovi nastavljaju sa slanjem svojih radova na izložbe i natječaje.

Izvor:
Foto:

Kultura

Sax in the City: ove srijede kod fontane na Kazališnom trgu koncert učenika na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kazališnom trgu, kod fontane, u srijedu, 16. lipnja, s početkom u 19 sati publici će se predstaviti kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – osnovnoškolci i kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – srednjoškolci.

Uz njih će nastupiti i kvartet saksofona Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

Nastup će se održati na otvoreno, a ulaznica nema.

– Sve posjetitelje molimo da se u svakom trenu pridržavaju važećih epidemioloških mjera – poručuju iz Koncertnog ureda Varaždin.

Nastavite čitati

Kultura

Završio je 12. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra: festival je posjetilo više od 9.000 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završio je 12. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra na kojem je izvedeno 30 predstava u gradu Varaždinu, Ludbregu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama te u općinama Varaždinske županije: Cestica, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Vinica, Sveti Ilija, Bednja Sračinec, Petrijanec, Ljubešćica i Maruševec.

Manifestacija je, po treći puta, uključila i općinu Strahoninec iz Međimurske županije.

U deset dana festival je posjetilo više od 9.000 osoba te Tjedan smijeha i dalje nosi titulu najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Na festivalu su premijerno izvedene i dvije nove predstave Kerekesh Teatra „Susjedi“ i „Ja, trudnica“ koje će, sudeći prema dosadašnjim reakcijama publike, biti hit ovog ljeta, ističu iz Kerekesh tratra.

U sklopu 12. tjedna smijeha održana je i peta izložba karikaturista pod nazivom „Smijeh pod maskama“ te su nagrađene i najbolje karikature po ocjeni publike.

Nagradu za najbolju portretnu karikaturu dobio je Žarko Radovanović, dok je nagrada za najbolju ”geg” karikaturu pripala Damiru Novaku. Nagrada publike ”Najjači smehek”, koja se dodjeljuje drugu godinu za redom, pripala je Ludoj kući, odnosno predstavi ”Potpuni stranci”.

Nagrade su uručili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Neizmjerno smo vam zahvalni na svakom smijehu, na velikom interesu za predstavama te podršci koju nam dajete. Veselimo se novim kazališnim druženjima! – poručuju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!