Povežite se s nama

Međimurje

Fotoklub Čakovec organizira radionice osnova digitalne fotografije

Objavljeno:

- dana

Tradicija se nastavlja

Fotoklub Čakovec već osmu godinu zaredom organizira radionice osnova digitalne fotografije, namijenjene ponajprije početnicima. U dva termina po četiri sata pokrivaju se područja portreta, krajolika, makrofotografije, koncerata, arhitekture…Termini radionice su 4. i 11. ožujka od 15 do 19 sati. Više informacija o radionicama i prijavnicu potražite na internetskoj stranici Fotokluba.

Izvor: FK Čakovec
Foto: Vjeran Petrović

Međimurje

Građani dragovoljno predali ručnu bombu, zračnu pušku i cijev ručnog raketnog bacača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U protekla 24 sata troje građana dragovoljno je predalo razno oružje i minsko-eksplozivna sredstva, priopćila je 19. siječnja PU međimurska.

U Gornjem Hrašćanu građanin je prilikom spremanja garaže pronašao ručnu bombu M-52, koju je potom dragovoljno predao policijskom službeniku protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske.

Jučer, 18. siječnja, građanin je u prostorijama Policijske uprave međimurske dragovoljno predao zračnu pušku, dok je u sklopu provođenja aktivnosti iz preventivne nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ u Pribislavcu, građanin dragovoljno predao cijev ručnog raketnog bacača M-80, tzv. „zolje“.

Predano oružje i minsko-eksplozivno sredstvo pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Podsjećamo građane na nacionalnu preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192, odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva – poručuje policija te dodaje da dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Mursko Središće daje poticaje za uređenje ili gradnju stambene nekretnine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Grad Mursko Središće raspisao je javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na svom području u 2021. godini. Poticaji se odnose objekte koji su trenutno nepogodni za stanovanje, a koje primatelji poticaja planiraju urediti ili ukloniti te na istome mjestu izgraditi novi stambeni objekt.

Grad će vlasnicima nekretnina nepogodnima za stanovanje koje planiraju rediti dodijeliti poticaj od 15.000 kuna, dok će onima koji će ukloniti ruševnu građevinu i graditi novu dodijeliti 10.000 kuna te će im priznati komunalni doprinos. Prijava se podnosi pisanim putem na adresu Grada Murskog Središća, najkasnije do 16. veljače.

Nastavite čitati