Fotoklub Čakovec i ove godine organizira Ljetnu školu fotografije za djecu od 10 do 18 godina starosti, koja će se održati od 2. do 6. rujna, od 17 do 19 sati, u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

– Voditelji Ljetne škole su iskusni fotografi Davor Žerjav i Davorin Mance, koji će polaznike podučiti osnovama fotografije, kako u tehničkom, tako i u umjetničkom aspektu. Putem interakcije i druženja s voditeljima i ostalim polaznicima djeca će graditi samopouzdanje te steći osnovno iskustvo u ophođenju s ljudima prilikom fotografiranja portreta, kao i u fotografiranju pejzaža – objašnjavaju iz Fotokluba Čakovec.

Fotografirat će se i predmeti te arhitektura. Posebna se pažnja u školi posvećuje radu sa svjetlom, tako da će se polaznici, osim teoretskog djela gradiva o svjetlu koji je nužan da bi shvatili osnove fotografije, okušati i u praktičnim vježbama s prirodnim svjetlom, kontinuiranim vrućim svjetlom i hladnim bljeskavim svjetlom.

Da bi mogli sudjelovati u vježbama fotografiranja, polaznicima je potreban digitalni fotoaparat bilo koje vrste. Ako ga nemaju, Fotoklub Čakovec osigurao je pet kompleta vrhunskih DSLR fotoaparata.

Broj polaznika ograničen je na 30, dok kotizacija po djetetu iznosi 50 kuna, a uplaćuje se prvi dan Ljetne škole fotografije.

Partneri projekta ljetne škole su Međimurska županija i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Komentari

Komentara