Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinac fra Vjekoslav Kocijan proslavio 50 godina svećeničkog služenja

Objavljeno:

- dana

VELIKI JUBILEJ

Fra Vjekoslav Kocijan, ofm. jučer je proslavio 50 godina svećeničkog služenja.

Zlatomisničko slavlje bilo je u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu, odakle je fra Vjekoslav rodom, a danas ondje živi u franjevačkom samostanu.

Uz fra Vjekoslava, na misi su suslavili braća svećenici, među kojima gvardijan franjevačkog samostana u Varaždinu fra Marko Malović te vlč. Stjepan Najman, dekan donjovaraždinskog dekanata, ujedno i župnik župe Sv. Nikole biskupa u Varaždinu, slavljenikove rodne župe. Prije samog početka, fra Vjekoslava su, prigodnim recitacijama, pozdravile njegove pranećakinje.

Među franjevce  ušao 1957. godine

Fra Vjekoslav je rođen 5. srpnja 1940. godine u Varaždinu od oca Franje Kocijana i majke Katarine kao sedmo od petnaestoro njihove djece. U Franjevački red ušao je 1. rujna 1957. u Cerniku kod Nove Gradiške. Svečane zavjete položio je u crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu 17. rujna 1963., a te iste godine u Zagrebu upisuje i teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Za đakona je zaređen u zagrebačkoj katedrali 26. ožujka 1966. po rukama kardinala Franje Šepera, a za svećenika, 27. studenoga iste godine u crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu. Mladu misu proslavio je u Varaždinu u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja 4. prosinca 1966.

Pedeset godina biti vjeran Bogu nije lako  – istaknuo je fra Gordan u svojoj homiliji

I dok mu je prije 50 godina na mladoj misi propovijedao krizmani kum p. Euzebije Mak, na slavlju njegove zlatne mise propovijedao je fra Gordan Propadalo iz Klanjca. U svojoj homiliji između ostalog je poručio kako pedeset godina biti vjeran Bogu nije lako.

– Ostati vjeran može se jedino Božjom snagom, ljubavlju i milosrđem te, s druge strane, našom budnošću i našim kucanjem na Njegova vrata i duhovnom mudrošću nikada ne sustati moliti. Molitva ima silnu moć, ona je čudesna, a dar molitve je Božji dar koji On s radošću daje –  rekao je fra Gordan.  

Povodom ovog zlatnog  jubileja, fra Vjekoslav je napisao knjigu Radost služenja kojom je, kako sam kaže, ponajprije htio sebi i drugima posvjestiti ljepotu i dragocjenost prijateljstva te uzvišenost i vrijednost svećeničkog i redovničkog poziva.

Izvor:
Foto: Varaždinska biskupija

U fokusu

Pothvat varaždinske tvrtke koja je brzopotezno armirala pristupne ceste prema Pelješkom mostu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pelješki most ne samo da je spojio Hrvatsku nego je i uspješno povezao vrhunske stručnjake iz građevinskog sektora, poput varaždinskog poduzetnika i bivšega vrsnog nogometaša Anđelka Jagečića.

Oni su na terenu, između ostaloga, gradeći pristupne ceste pokazali i dokazali da primjena najnovijih inovativnih tehnologija donosi uštedu, vrhunsku kvalitetu i bržu gradnju najzahtjevnijih prometnica.

Od Kineskog zida do Sueskog kanala…

Primjerice, Jagečićeva tvrtka Kotonteks je primjenom moderne tehnologije armiranja tla omogućila brzu gradnju cesta, a upravo zbog te tehnologije Pelješki most otvoren je u zadanom roku.

– Riječ je o primjeni tehnologije koja je 30-ak % jeftinija od bilo kojeg drugog građevinskog rješenja. Štoviše, ona ima i poveznicu s najmnogoljudnijom zemljom našeg planeta jer joj korijeni sežu sve do izgradnje Kineskog zida. Nešto što je u svijetu u velikoj mjeri “in” sada osvaja hrvatske infrastrukturne projekte, poput gradnje pristupnih cesta do Pelješkog mosta. No, tehnologija armiranja tla iznimno uspješno implementira se u vodozaštiti te izgradnji željezničke infrastrukture i drugdje – govori osnivač i direktor varaždinskoga Kotonteksa.

Podsjećamo, inicijalni projekt izgradnje skupih pristupnih cesta za Pelješki most izradile su tvrtke Institut IGH, Inženjerski projektni zavod d. d. i projektni biro P45 d. o. o. Njime je na trasi s pelješke strane između ostaloga bila predviđena izgradnja vijadukta Doli, pa vijadukta Dumanja Jaruga te tunela Kamenice i Debeli brijeg… Dodajmo da su na dionici Šparagovići – Doli (tzv. stonska obilaznica) projektirani vijadukt Prapratno, tunel Polakovica i Most Ston, što već samo po sebi dovoljno govori o složenosti gradnje, ali i zahtjevima pred kojima su se našli projektanti. Srećom po njih, suradnju su im ponudili znalci za potporne konstrukcije od armiranog tla, koje su otporne i na seizmička opterećenja!

– Kad je IGH prije desetak godina projektirao pristupne ceste do budućeg Pelješkog mosta, ostvario je to primjenjujući klasična rješenja premošćivanja draga i dolina vijaduktima. Međutim, mi smo ponudili modernija i jeftinija rješenja izvedbe, poput potpornih konstrukcija od armiranog tla. Odnosno, riječ je o sustavu koji se sastoji od jednoosnih geomreža koje se iz svakog sloja dižu u novi sloj, pritom omotavajući prednje lice zida koje će na kraju zazeleniti raslinje. Opisanim Tenax Rivel sustavom zamijenjeni su spomenuti vijadukt Doli i nasipi upornjaka na vijaduktu Dumanja – Jaruga, gdje je armirano tlo korišteno i za krila upornjaka. Prvi zid Strabag je kao izvođač radova napravio uz potporu Tenaxovih i Kotonteksovih inženjera koji su demonstrirali sustav gradnje, s obzirom na to da Tenax u talijanskim Alpama ima takve zidove visoke i do 60 metara. Treba znati da je tako građen i dio Sueskog kanala – objašnjava Jagečić.

Posla imali i u tunelima

I dodaje:

– Uvidjevši sve koristi prvih dvaju odrađenih objekata, odmah je timovima dan nalog za preprojektiranje preostalih. Posebno se to odnosi na krila u čvorištu Brijesta, koje se oslanja na Pelješki most. Sve to je napravljeno u roku, a Kotonteks je prije tih projekata sklopio ugovor sa Strabagom za izvedbu hidroizolacije na tunelima Debeli brijeg i Kamenice. Sve to, dakako, ne bi bilo moguće odraditi pravovremeno da kompletno rukovodstvo talijanskog Tenaxa, a ponajviše komercijalni direktor Paolo Monteni, nisu dali prioritet i zeleno svjetlo svojim projektantima. Stoga su projekte izrađivali neprekidno, radeći čak i vikendima. Bez takvog angažmana proizvođača potpornog sustava ovakav poduhvat ne bi uspio. Sva preprojektiranja rađena su u suradnji s projektantima iz Tenaxa – zaključio je Anđelko Jagečić.

“Zbogom” armiranobetonskim konstrukcijama

Tehnologija izgradnje potpornih konstrukcija i osnovnih mehanizama nosivosti zidova od armiranog tla nesumnjivo imaju niz značajnih prednosti u odnosu na konvencionalne armiranobetonske konstrukcije. Stoga hrvatski stručnjaci ne dvoje o tome da će one doprinijeti povećanju broja takvih nasutih građevina na našim prostorima. Naime, iz dostupne stručne literature može se iščitati da se izgradnjom nasutih građevina od armiranog tla mogu postići znatne visine potpornih konstrukcija (visine veće od 50 metara). Takve potporne konstrukcije izvrstan su način smanjenja troškova izgradnje nasipa u geomorfološki složenim uvjetima koji zahtijevaju velike količine materijala za nasipe. Još jedna prednost je to što se materijal iz iskopa može koristiti za zatrpavanje, a s obzirom na to da se prednja strana može drugačije oblikovati, takva vrsta potporne konstrukcije je i estetski ugodno rješenje.

Zid izgrađen na lokaciji Doli
Gradnja armiranoga zida na pristupnim cestama Pelješkome mostu kod Brijeste (izvođač radova Strabag uz stručni suport tvrtki Kotonteks i Tenax)
Anđelko Jagečić s premijerom uoči otvorenja Pelješkog mosta
Anđelko Jagečić s Kotonteksovim inženjerom Mladenom Mikecom i direktorima Strabaga
Upornjak vijadukta na Lokaciji Dumanja-Jaruga visok je 25 metara

Nastavite čitati

U fokusu

Pljušte ostavke u Varteksu: nakon Pihir otišao predsjednik Uprave Tomislav Babić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tomislav Babić, u srijedu je podnio ostavku na funkciju predsjednika Uprave Društva Varteks d.d., koju je obnašao od siječnja 2020. godine.

U ostavci je naveo da su razlog ovakvog poteza višemjesečni neuspješni pregovori vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina.

Dodajmo da je osim njega, jučer i Igor Žonja podnio ostavku na funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Društva, a prije njega ostavku je dala prokuristica Valentina Pihir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje