Povežite se s nama

Međimurje

Fran Žinić treći na Državnom iz fizike

Objavljeno:

- dana

Uspjeh

Čakovečka Gimnazija niže učenike koji postižu velike uspjehe na državnim natjecanjima.

Učenik Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Fran Žinić kojem je mentorica bila Karmena Vadlja Rešetar na Državnome natjecanju iz fizike osvojio je odlično treće mjesto! Državno natjecanje iz fizike održano je od 2. do 5. svibnja u Vinkovcima, a domaćin je bila Tehnička škola Ruđera Boškovića. Natjecalo se 43-oje učenika iz osnovnih škola te 70-ero učenika iz srednjih škola iz cijele Hrvatske. Učenici su morali pokazati svoje znanje iz fizike u pismenom dijelu natjecanja, a i u praktičnom zadatku, dok je poseban dio natjecanja bio u području samostalnih eksperimentalnih radova. U tom području natjecalo se šestero osnovnoškolaca i šestero srednjoškolaca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!