Povežite se s nama

Crna kronika

Francuz (56) krao u trgovini u Gospodarskoj, pa skalpelom prijetio zaštitaru, policija ga privela

Objavljeno:

- dana

VOZILO UKRAO U NJEMAČKOJ

Francuski državljanin (56) priveden je u Varaždinu, u koji je stigao vozilom koje je ukrao u Njemačkoj i za kojim je bila raspisana međunarodna potraga.

U Gospodarskoj ulici u Varaždinu je u ponedjeljak, 5. prosinca, iz trgovine ukrao nekoliko prehrambenih artikala.

– Kad su ga zaštitari pokušali zaustaviti, pobjegao je prema vozilu, a s ciljem da ukradene stvari zadrži i pobjegne, uporabio je silu i prijetio hladnim oružjem -skalpelom zaštitaru i jednom zaposleniku nakon čega se vozilom udaljio – izvijestio je iz PU varaždinske.

Policijski službenici su ga uočili u prometu, zaustavili i priveli u policijsku postaju.

– Utvrđeno je da je vozilo kojim je osumnjičeni upravljao ukradeno u Njemačkoj te je za njim raspisana međunarodna potraga. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je jučer, 6.prosinca, u 20 sati uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske – izvijestili su iz PU varaždinske.

Izvor:
Foto: Ilustracija / Arhiva RT

Crna kronika

Nađen je mladić (23) koji je u Varaždinu udario čovjeka letvom u glavu i opljačkao ga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 23 godine iz Kuršanca.

Sumnja se da je 20. lipnja ove godine oko 17 sati u Ulici grada Koblenza u Varaždinu u blizini jedne trgovine na ulici počinio razbojništvo, tako što je letvom udario 52-godišnjaka u glavu nakon čega mu je oduzeo mobitel i novčanik sa dokumentima i novcem.

Na ulici u Varaždinu letvom udario 52-godišnjaka u glavu pa mu ukrao novčanik i mobitel

Nakon dovršenog kriminalističkog osumnjičeni je jučer uz kaznenu prijavu za kazneno djelo razbojništvo predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (20) ukrao novčanik s bankovnim karticama i oštetio 73-godišnjeg vlasnika za veći iznos

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak s područja Općine Domašinec počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare, javila je PU međimurska.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 20. lipnja, između 14 i 22 sata na nepoznatoj lokaciji iz taksi vozila ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice, dok se uz jednu od kartica nalazio i pripadajući PIN broj. Osumnjičeni je potom pomoću ukradenih bankovnih kartica plaćao raznu robu u trgovinama na području Čakovca, dok je pomoću jedne kartice i pripadajućeg PIN-a podigao novac na nekoliko bankomata. Opisanim kaznenim djelom osumnjičeni je 73-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom kriminalističkog istraživanja od 20-godišnjaka oduzeli su ukradene bankovne kartice te ih vratili vlasniku. Protiv 20-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

– Opisana kaznena djela svakako su dobar povod da ponovno upozorimo, odnosno uputimo savjet građanima kako u svojim novčanicima, torbicama ili nekim drugim predmetima, ni u kom slučaju ne drže zajedno bankovne kartice i pripadajuće PIN-ove. Time će vrlo jednostavno izbjeći neželjene situacije u kojima kradljivci na relativno jednostavan način mogu podići novac s njihovih računa – poručuju iz međimurske policije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje